En Sıcak Konular

'Lobi'nin intihar senaryosu

1 Haziran 2011 09:16 tsi
'Lobi'nin intihar senaryosu "Bunlar, AK Parti'ye karşı birleştiler". Ama "neden cepheleştiler?" sorusunun cevabı gözlerden gizleniyor. Çünkü bunları bir güç kurdurdu, günümüzün moda deyimiyle bu cepheyi bir güç dizayn etti."

Seçimlerden güçsüz bir AK Parti çıkartmak için tarihin çöplüğüne geri dönüldü ve kâbus gibi bir yeni milliyetçi cephe oluşturuldu.

İlk milliyetçi cepheler 1970'li yıllarda Süleyman Demirel tarafından inşa edilmişti. Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel, "Bana sağcılar cinayet işledi dedirtemezsiniz" diyerek cinayetleri örtbas etmişti. Böylece milliyetçi cephe iktidarlarını sürdürebilmek için yeni cinayetlere yol vermişti.

Şimdi aynı Demirel'in yol göstericiliğinde CHP, MHP, BDP cepheleştiler. Kısacası Türk ve Kürt milliyetçileri, AK Parti'ye karşı yeni bir milliyetçi cephe inşa ettiler.

Bu yeni milliyetçi cephenin kimliğini anlamak için gazeteciliğin 5N 1K sorularını sormak yeterli. "Ne, ne zaman, nerede, nasıl, neden ve kim cepheleşti?" diye sorduğunuzda, "nasıl cepheleştiler?" sorusunun cevabı "Bunlar, AK Parti'ye karşı birleştiler" oluyor ama "neden cepheleştiler?" sorusunun cevabı gözlerden gizleniyor. Çünkü bunları bir güç kurdurdu, günümüzün moda deyimiyle bu cepheyi bir güç dizayn etti.

Bu cephe düpedüz, sıfır reel faize karşı çıkanlar tarafından kurduruldu. Çünkü bu yeni milliyetçi cephenin arkasında yüksek faizden beslenen devasa bir faiz lobisi var.

"Niye faiz lobisi milliyetçiliği desteklesin?" sorusu aklınıza gelebilir. Destekler, çünkü milliyetçi bir ekonomi anlayışı, ülkeyi küresel piyasalardan kopartır. Bu durumda, iç ve dış mal fiyatları ve dolayısıyla paranın fiyatı olan faiz hadleri büyük ölçüde farklılaşır. Böylece o ülkede faiz farkından ötürü büyük rantlar elde edilir.

...

İşte Kılıçdaroğlu'nun dünkü açıklamaları, eğer iktidara gelirlerse Türkiye ekonomisini nasıl büyük bir tehlikenin beklediğini bize açıkça gösteriyor. Bedelini yıllardır yoksullaşarak ödediğimiz ve zor bela başımızdan kovduğumuz faiz lobisinin bu ülkede tekrar hortlatılmaya çalışılan iktidarından ürkmemek mümkün değil.

Süleyman Yaşar / Sabah



Bu haber 1,550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,722 µs