En Sıcak Konular

Peres'den Filistinliler'e uyarı!!!

29 Mayıs 2011 23:03 tsi
Peres'den Filistinliler'e uyarı!!! İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, ''BM, tek taraflı bir deklarasyonun bağımsız bir devlete götüreceğini düşündürerek Filistinlileri yanıltmamalı'' dedi.

Birleşmiş Milletler (BM)'i tek taraflı bir deklarasyonun bağımsız bir devlete götüreceğini düşündürerek Filistinlileri yanıltmaması konusunda uyaran İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Gazze'ye insani yardım taşıyacak gemilerin provokasyon amaçlı olduğunu ve ''uluslararası hukuk kurallarının, bir ülkeye, kendi karasularının dışında bile olsalar, denetlenmemiş ve silah taşıdıklarından şüphelenilen gemilerin girişlerini engelleme izni verdiğini'' iddia etti.

Peres, Kudüs'te Cumhurbaşkanlığı Resmi Konutu'nda, BM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Asha-Rose Migiro ile görüştü. Görüşmede, İsrail ile Filistin yönetimi arasındaki ilişkilerin yanı sıra Gazze Şeridi'ne gelmesi planlanan gemiler konusu ele alındı. Görüşmenin başında yaptığı açıklamada İsrail'in yanı başında bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediğini söyleyen Peres, ancak böyle bir devlet kurulmasının tek yolunun doğrudan müzakereler yapılması olduğunu ifade etti.

İsrail Cumhurbaşkanı, iki taraf arasındaki görüş farklılıklarının göründüğü kadar büyük olmadığını ve bu farklılıkların müzakerelerin sonunda kapanacağına şüphe bulunmadığını kaydetti. Peres, ''BM, tek taraflı bir deklarasyonun bağımsız bir devlete götüreceğini düşündürerek Filistinlileri yanıltmamalı'' diye konuştu.

BM'nin özellikle ''silah kaçakçılığı, provokasyon anlamı taşıyan ve bir faydası olmayan gösteriler'' gibi, İsrail'in güvenliğiyle ilgili gereksinimlere hitap etmesi gerektiğini kaydetti. İsrail Cumhurbaşkanı, birkaç hafta içinde Gazze Şeridi'ne doğru yola çıkması beklenen gemilerle ilgili olarak da ''uluslararası hukuk kurallarının, bir ülkeye, kendi karasularının dışında bile olsalar, denetlenmemiş ve silah taşıdıklarından şüphelenilen gemilerin girişlerini engelleme izni verdiğini'' iddia etti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Gazze'ye insani yardım taşıyan gemiler konusunda konuştuğunu belirten Şimon Peres, bu gemilerin amacının provokasyon yapmak olduğunu iddia etti. Gemilere karşı açıkça sesini yükseltmesini istediğini kaydeden Peres, İsrail'in Gazze'den çekildiğini hatırlatırken ''Ancak ne yazık ki Hamas yönetimi altında Gazze'nin bir terör yuvası ve silah deposu haline geldiğini'' ileri sürdü. Peres, ''Hamas liderliğinin, Ortadoğu Dörtlüsü'nün tutumunu benimsemek gibi basit bir kararla Gazze'yi gelişen ve barışa açık bir kent haline dönüştürebileceğini'' belirtti.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Migiro da, İsrail'i ziyaret amaçları arasında BM ile İsrail arasındaki iş birliğini artırmanın da bulunduğunu ifade etti ve Haiti gibi yerlerde İsrail'in gösterdiği çabalardan memnuniyet duyduğunu ve yoksullukla mücadelede gösterdiği çabalardan dolayı İsrail'e teşekkür için geldiğini söyledi. Migiro, iki devletli bir çözüme yönelik olarak uluslararası toplumla birlikte çalışacaklarını kaydetti.



Bu haber 1,197 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,805 µs