En Sıcak Konular

'Bu iddiayı ispatlamazsa şerefsizdir'

29 Mayıs 2011 21:48 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, MHP'nin milletvekili adaylarının ''Ömer Çelik seçim büroları ve arabalarını kendi kendi molotofkokteyli attırıyor'' şeklinde iddialarda bulunduğunu belirterek, ''Bunu söyleyen söylediğini ispat edemezse

Çelik, partisince Yeşiloba Mahallesi'nde düzenlenen açık hava toplantısında, bir aydır bütün televizyon ekranlarında, mitinglerde, mahallelerde tek tek liderlerin söylediklerini halkın dikkatle izlediğini, kendisinin de bir aydır seçim çalışmalarını yürüttüğünü belirtti.
 
Halkın 'siyaset ne için yapılır?' sorusunu kendi kendine sorduğunu ifade eden Çelik, ''Halk, kendi hayatını devam ettirirken, geleceğe yürürken ve çocukları için mutlu bir gelecek inşa ederken siyasetin bir ülkede maliyetleri azaltmasını bekler'' dedi.
 
Çelik, AK Parti'nin halkın hayatını kolaylaştırmak için 8,5 yılda yaptıklarının üstüne her gün yeni projeler eklerken, muhalefetin yaptığı tek şeyin yalan ve iftira üretmek olduğunu savundu.
 
Seçim dönemine girilmesiyle bir takım gerçeklerin daha net görünmeye başlandığını anlatan Çelik, ''MHP'nin eli BDP'nin cebinde, BDP'nin eli CHP'nin cebinde. BDP'ye verdiğin oy MHP'ye gidiyor, MHP'ye verdiğin oy CHP'ye gidiyor, CHP'ye verdiğin oy BDP'ye gidiyor. Biz büyük Türkiye'nin kurulmasından bahsediyoruz, onlar da gizli ittifaklar, çetelerle Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar'' diye konuştu.
 
Seçim kampanyası süresince yerel siyaset yapan hiç kimseyle polemiğe girmediğini, liderler düzeyinde parti politikalarını eleştirdiğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:
 
''Bugün ilk defa isim veriyorum. MHP'nin iki adayı Seyfettin Yılmaz ve Cahit Öztok bir iddiada bulunuyorlar. Diyorlar ki, 'Ömer Çelik'in seçim büroları ve arabaları başkaları tarafından molotoflanmıyor, bunu kendi kendine yaptırıyor'. İlk defa Adana'da şu üslubu kullanıyorum. Bunu söyleyen söylediğini ispat edemezse şerefsizdir. Eğer bu ikisinin zerre kadar şerefi varsa, zerre kadar haysiyeti varsa çıksın bunu ispat etsin, yoksa BDP'nin kulu olduklarını ben buradan iddia ediyorum.
 
Sen Seyfettin Yılmaz, devlet memuru iken, devlet memurluğunda ettiğin yemine ihanet etmiş bir adamsın. Devlet memuruyken, bu Adana'ya hizmet etmek varken, tuttun belli bir partiye elindeki yetkiyi peşkeş çektin. Şimdi senin arkanda kimlerin olduğunu, Adana'da seni kimlerin desteklediğini çok iyi biliyoruz. Adana'yı 25 yıldır soyan çetenin senin arkanda olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama bugün bir şey daha ortaya çıktı. Arkanda BDP'nin de olduğu ortaya çıktı. Arkanda seçim bürolarımızı, arabalarımızı bombalayanların da senle beraber olduğu ortaya çıktı.''
 
-''ÇOCUKLARIN ARKASINA SAKLANMAM''-

Çelik, yerel siyasette, bugüne kadar işi centilmence götürdüğünü, ancak, centilmenliğin delikanlı adama karşı olacağını, ''hainlerle iş tutup, yalan ve iftira atanlara'' centilmenlik yapılamayacağını savundu.
 
Onlarla da anladığı dilden konuşmayı bildiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:
 
''Öyle konuştuğumda sokağa çıkmaya cesaret edemezler. Ben onlar gibi gencecik çocukların arkasına saklanmam. Bunların huyudur, yumuşak koltuklarda otururlar, ondan sonra çocukları bir yerlere saldırtırlar. En son Star gazetesine saldırttılar.
 
Bunlar o çocuklara 'milliyetçilik' derler, 'Türkiye bölünüyor, vatan elden gidiyor' derler. Bu bakımdan BDP ile MHP'nin kafası aynıdır. Bunlar yumuşak koltuklarda otururlar, çocukları en iyi okullarda okur, ama vatandaşın çocuklarını başkalarına saldırtırlar. Ben onlar gibi çocukların arkasına saklanmam. Ben yalana ve iftiraya başvurmuyorum. Eğer seçim bürolarımızın bombalanmasını, araçların tahrip edilmesini bizim kendi kendimize reklamımızı yapmak için yaptırdığımızı söylüyorsa, ispat etmeleri lazım. İspat edemezse herkes bilecek ki Seyfettin Yılmaz ve Cahit Öztok, MHP'nin değil, BDP'nin, KCK'nın ve PKK'nın adayıdır.
 
Bir kere daha yalancı iftiracı hainleri uyarıyorum. Devlet memuruyken ettiği yemine sadakatsizlik etmiş bu hainleri uyarıyorum. ASKİ Genel Müdürü iken Adanalının parasını ona buna peşkeş çekmiş bu şahsı uyarıyorum. Beni daha fazla konuşturma, sokağa çıkamaz hale getiririm seni.''
 
-MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ-

Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TOKİ konutlarıyla ilgili hükümeti eleştirdiğini belirtti.
 
''Bunlar güya milliyetçi ama milletten haberi yok'' diyen Çelik, Bahçeli'nin başbakan yardımcılığı döneminde kendisine bağlı TOKİ'nin kaç tane konut yaptığını açıklamasını istedi.
 
Çelik, AK Parti hükümetinin 8,5 yılda 490 bin konut yaptığını, bunlardan 360 binini teslim ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
 
''Biz 490 bin konut yaptırmışız, Sayın Bahçeli, 'Ben bu yaptırılan TOKİ konutlarını inceleyeceğim, daha sonra Sayın Başbakanı Yüce Divan'a göndereceğim' diyor. Sayın Bahçeli, senin Recep Tayyip Erdoğan'ı Yüce Divan'a göndermeye yüreğin de yetmez, milletten aldığın oy da yetmez. Sen milliyetçiyim diyeceksin, bu millete iki konut yapamayacaksın. Sonra çıkıp Yüce Divan'dan bahsedeceksin. Sen aslında milletin yüce divanında mahkum olmuşsun. AK Parti'nin dış politikasını eleştiriyorsun. Senin dış politikadan anladığın nedir? Kaç kere Saray Bosna'ya, Beyrut'a, Bağdat'a, Bakü'ye gittin. Biz Moğolistan'a Türk eserlerinin olduğu yerlere gittik. Türklüğün tarihinin başladığı yerlere gittik. Uçağımız orada tarlaya inmişti. Sen iktidardın oranın yolunu bile yapmadın. Oranın yolunu yapmak da çok şükür bize nasip oldu.
 v



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,299 µs