En Sıcak Konular

Erdoğan'dan anket firmalarına ilginç eleştiri

29 Mayıs 2011 17:13 tsi
Erdoğan'dan anket firmalarına ilginç eleştiri "Değerli kardeşlerim Türkiye'deki anket firmalarına inanmıyorum. Amerika'dan yapılmış anketlerle avlıyorlar. Kasetten genel başkan, Silivri'den aday çıkardılar. "

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran gününün demokratik dersin verildiği gün olarak göstererek, "CHP'de kim konuşursa ifşa ediliyor. Statükocular artık CHP'yi değil, Bahçeli'yi de susturdu. AK Parti'ye karşı kaplan kesilen MHP lideri CHP'ye karşı kuzu oldu." dedi.

 

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adaylığını değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Eski Genel Başkan Baykal, kendisine yapılan komplo ifşa edildi ama konuşmuyor. Kim konuşursa CHP ifşa edilecek. Onu aday yaptınız, onu da (Nesrin Baytok) aday yapsaydınız. Suçlu yakalandı galiba. Kadın derneklerini davet ediyorum. İleri geri konuşan kadın dernekleri vardı ya. Konuşun. Şimdi konuşun. Asıl burada konuşun. Kim konuşursa CHP'nin asıl niyeti açıkça ortaya çıkacak. Zücaciye dükkanı dağılacak. Perde düşecek. Her şey ortaya çıkacak. Statükocuları adına sadece CHP değil Bahçeli'yi bile susturdular. AK Parti'ye kaplan kesilen MHP Genel Başkanı, CHP'ye karşı kuzu oldu. Hakkari mitingi ile ilgili bir kelime etmedi." şeklinde konuştu.
 
"İYOT GİBİ ORTAYA ÇIKARSIN"

CHP'nin Hakkari mitingini eleştiren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Benim arkamdan Hakkari'ye Kılıçdaroğlu gitti. Benim gittiğimde terör örgütü dükkanları kapattırdı. Kılıçdaroğlu gitti. Hakkari'de CHP 157 oy aldı. Herhalde anlaşmışlardı. Herkesin elinde CHP bayrağı var. Ancak Türk bayrağı yok. Buradan sesleniyorum; Kılıçdaroğlu Hakkari'de, sen, onlar mensubunsa ellerinde Türk bayrağını niçin veremedin. Yüreğin yetmedi mi? Çünkü orada dinleyenler senin partilin değildi. BDP'liydi. Onlar Türk bayrağını ellerine almaz. Alamaz. Belediyelerde bile bunun sıkıntısını yaşayan adamlar, BDP zihniyetiyle sen koalisyona girersen iyot gibi açığa çıkarsın."
 
Erdoğan, Devlet bahçeli'yi de eleştirerek, "Sayın Bahçeli, niye bu konularda konuşmadın. Orada yerel özerklikten bahsedildi. Özerlik 'vereceğiz' dedi. Ama Ardahan'a gitti. 'Ben böyle demedim. Ben eyaletlerden bahsetmedim' dedi. Yani yarım saat içinde anında dönebiliyor. Yürüyen yalan demiştim. Daha da hızlandı 'koşan' dedim. Artık koşan değil 'uçan' dedim. İnanın uçuyor. U dönüşleri var. Fakat ona da yetişemiyorum. 'S' yapıyor. Böyle durum var. Değerli kardeşlerim Türkiye'deki anket firmalarına inanmıyorum. Amerika'dan yapılmış anketlerle avlıyorlar. Kasetten genel başkan, Silivri'den aday çıkardılar. 12 Haziran'da siyaset mühendisleri çeteler değil, benim milletim kazanacak." diye konuştu.
 
"BUNUN HER YERİ KAHRAMAN OLSA NE YAZAR"

Başbakan Erdoğan, MHP'nin adayı olan emekli Korgeneral Engin Alan'la ilgili değerlendirme yaparak, "Bunun her yeri kahraman olsa ne yazar?" ifadesini kullandı.
 
MHP'nin, İstanbul milletvekili adayını överek anlattığını belirten Başbakan, "Sayın Bahçeli lütfen şunu sana söylüyorum. Buradan duyuruyorum. Korgeneral, değerli kardeşlerim başbakanlığımın ilk yıllarında 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programına katıldım ve o zaman oranın kolordu komutanıydı. Ben anma programına gidiyorum. Şehitlikteyim. Herkes, protokol tokalaşıyor, bu beyfendi ayağa kalkmıyor. Tabi ayağa kalkmayınca biz de geçtik. Ama ne oldu? Beklentileri vardı, onlar da kesildi. Çünkü generallerin en büyük beklentisi orgeneral olmaktı. Olamadı. Şimdi buna 'kahraman general' diyor. Senin kahraman diye takdim ettiğin devlet hiyerarşisi içinde saygı nedir, sevgi nedir bilmiyor. Alt üst irtibat nedir, bunu bilmiyor. Sonra geldi bir vakfın başına. Bilgim yoktu. Vakfın başına geldikten sonra sicil olunca daha farklı bir şeye büründü. Bunlar, bunlarla yürüyor. Bunun her yeri kahraman olsa ne yazar? Neye karşı kahramanlık yapmış?" eleştirilerinde bulundu.
 
Erdoğan miting sonrasında vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Mitingin uzaması nedeniyle Erdoğan, daha önce duyurulan toplu açılış törenine katılmadı. Erdoğan, Valilik ziyareti sonrasında Kayseri'den ayrıldı.
 
BAKAN ÇİÇEK VE YILDIZ MİTİNGE KATILDI

Kayseri mitingine Devlet Bakanı Cemil Çiçek ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın yanı sıra Kayseri milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile AK partili belediye başkanları da mitingde bulundu.



Bu haber 1,105 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,212 µs