En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Herkesten yüzde 1 vergi alacağız

29 Mayıs 2011 14:06 tsi
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, hükümetin kimi bulursa vergiyi ondan aldığını belirterek, iktidar olduklarında herkesten yüzde 1 vergi alacakları sözünü verdi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can'ı ziyaret eden Numan Kurtulmuş, esnafın; Korsanla ilgili yeni bir yasa, zorunlu trafik sigortası, ÖTV; KDV ve pahalı yakıt kullanımına ilişkin dertlerini dinledi.

Kurtulmuş, Türkiye'de Kemal Derviş tarafından hazırlanan ekonomik programın şimdiki hükümet tarafından da değiştirilmeden uygulandığına işaret ederek, "İnsanların sorununu çözmek mümkün değildir. Hükümetin 8 yıldır uyguladığı programın içerisinde üreten, çiftçi, işçi, esnaf, KOBİ'ler hatta sanayici yok. Bu sistemin içerisinden dışarıda ucuz şekilde gelsin, dışarıda güçlü olan gelip satsın. Türkiye'de üretenin alın teri ile kazanının ihmal edildiği bir programdır. Kemal Derviş de, 'Bu programın sosyal yönünü ihmal etmişiz.' demiştir." diye konuştu.

Hükümetin vergiyi kazanandan almadığını belirten HAS Parti lideri, "Kimi bulursa ondan vergi alıyor. Esnaf sanatkarın üzerinde 16 çeşit vergi var. Sigortalar, onları saymıyorum. Esnafın üzerindeki bu vergiyi azaltıp gerçek usulde tek bir vergi, yüzde 1 vergi alacağız. Herkesin ödeyeceği vergiyi alacağız." sözünü verdi.

Türkiye'nin, dünyanın en pahalı enerjisini tüketen ülkelerden olduğumuzu hatırlatan Numan Kurtulmuş, özellikle üretimde kullanılan, taksici esnafının vergi oranlarını, tarımdaki vergi oranlarını azaltıp insanlarımızın daha fazla kar etmesini sağlayacaklarını ifade etti.

2.5 MİLYON ESNAF SANATKARIMIZ DÜKKAN KAPATTI

Kurtulmuş, en temel sıkıntılardan birisinin de devletin gelirlerinin yüzde 60'ını vergi oluşturduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bu verginin yüzde 70'ini de 'namert' vergiler yani dolaylı vergiler oluşturuyor. Suyu içiyoruz suya siz de sokaktaki işsiz de holding patronu da aynı KDV'yi ödüyor. Böyle haksızlık olmaz. Biz insanlardan kazançları ölçüsünde vergi almayı öngörüyoruz.

Esnaf sanatkar kitlemizi ayağa kaldırmamız lazım. 8.5 yıl içerisinde 2.5 milyon esnaf sanatkarımız dükkan kapatmıştır."

Kurtulmuş son olarak, ülkede helalinden kazanıp çoluk çocuğunun rızkını artırmak isteyen helalzadelerle hakkına rıza göstermeyip milletin hakkını gasp edip, milletin kaynaklarını sömüren haramzadeler arasında bir mücadele olduğunu, HAS Parti'nin de helalzadelerin mücadelesini kuvvetlendirmek için kurulduğunu sözlerine ekledi.

cihan



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,694 µs