En Sıcak Konular

Yıldız: Kılıçdaroğlu kamuoyunu aldatıyor

29 Mayıs 2011 14:29 tsi
Yıldız: Kılıçdaroğlu kamuoyunu aldatıyor 

Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gerek nükleer santralle ilgili elektrik alım fiyatı, gerekse çiftçinin elektrik borçları konusunda defalarca bilgi verdiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun kullandığı rakamların yanlış olduğunu vurgulayan Yıldız, "Kamuoyunu bilerek ya da bilmeyerek aldatıyor. Bilgi vermemize rağmen devam ettirmesi kasıtlı olduğunu gösteriyor." dedi.

Bakan Taner Yıldız, partisininKayseriİl Başkanlığı binasında toplantı düzenleyerek elektrik, elektrik borcu ve doğalgazla ilgili doğru rakamlar hakkında bilgi verdi. "Sayın Kılıçdaroğlu'nun, özellikle iktidarımızın yaptığı icraatlarla ilgili eleştirileri var. Bu normaldir, olacaktır." diyen Bakan Yıldız, şöyle devam etti: "Ama enerji sektörü ile ilgili aslı olmayan gerçeklerle bağdaşmayan söylemleri var. 3-4 temel konuda büyük yanlışlıklar var. Bunlara 'yalan' demek siyaset ve nezaketle ne kadar bağdaşır bilmiyorum. Eğer sehven yapmıyor ve kasten yapıyorsa onun adı yalandır."

20 YIL SONRASININ RAKAMIYLA ALDATIYOR

Bakan Taner Yıldız, nükleer santralle ilgili fiyatlarda kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği için Kılıçdaroğlu'nu uyardıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: "Nükleer santrallerle ilgili fiyatta 15.5 centten bahsetti. Halbuki biz 12.35 centten anlaştık. Bugünün fiyatı değil. Yaklaşık 20 yıl sonrasının fiyatları ile ilgili konuşuyoruz. Bugünün fiyatı gibi sunması kamuoyunu yanıltmak ve aldatmak anlamına geliyor. 3-4 kez söylememize rağmen halen bu fiyatların söylemesi kasıtlıdır. Biz Türkiye ve milletimizin menfaatleri için işler yapıyor ve yapmaya devam ediyoruz. Hiçbir vatandaşımızı da sıkıntıya sokmayız. Bugüne indirgenmiş fiyatının 6.4 centler civarında olduğu bilinmelidir. 2030 yılında Türkiye'ye satacağı elektrik fiyatının ne olduğunu deklare eden anlaşmadır. Bu fiyatı bugünün gibi yansıtması kasıtlıdır."

ÇİFTÇİNİN KAFASINI KARIŞTIRDI

Bakan Yıldız, torba yasa ile çiftçilerin elektrik borçlarının yapılandırıldığını ama Kılıçdaroğlu'nun açıklamasıyla çiftçinin kafasının karıştığını dile getirdi. Yıldız, "Torba yasa ile birlikte çiftçimizin kamuya ait elektrik borcunu yapılandırdık. Bu borçlarla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, '900 milyon ana para, 1.6 milyar faiz olmak üzere hepsini sildim' dedi. Tabi kendisinin sırtında yumurta küfesi yok. İktidar sorumluluk anlayışı da yok. Bir de konu ve rakamlar yanlış. Hangi birini düzelteceğiz?" diye konuştu.

ÇİFTÇİLER BORÇ YAPILANDIRMASINA BAŞVURSUN

Taner Yıldız, borç rakamları hakkında şu bilgileri verdi: "Biz faizin tamamı olan 1 milyar 145 milyon lirayı Sayın Başbakanımızın talimatı ile torba yasada çıkarttık. Tarımsal sulamadaki çiftçilerimizin elektrik borçları ile ilgili faizlerini sildik. Ana para ise 1 milyar 445 milyon liradır. Şimdi böyle bir konuda kimin parasını kime bağışlıyorsunuz. Elektrik borcunu zamanında ödeyen çiftçimizin adaletsizlik duygusunu hissetmez mi? O çiftçimiz kendisini ne olarak hisseder? Bu adalet duygusu ile bağdaşmaz. Bizim de bu konudaki irademiz belli. Ama bu tür kafa karışıklıkları vatandaşımız 'acaba ben anaparayı ödemeyecek miyim?' diyor. Biz şu an en büyük borç yapılandırmasını yaptık. Çiftçimizin rağbet edeceğini düşündük. Onlar da böyle söylemişti. Bu kafa karışıklığına neden olan Kılıçdaroğlu'nun söylemlerini bir kenara bırakıp, vatandaşımız ve kendi talepleri olarak bu borç yapılandırmasına müracaat etmelerini istiyoruz." dedi.

HİÇBİR ÜLKEDE 1 METREKÜP DOĞALGAZ PARAMIZ KALMAYACAK

Bakan Taner Yıldız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kullanılmayandoğalgazparasının İran'a ödendiği yönündeki söylemlerini de devam ettirdiğini dile getirdi. Yıldız, şunları söyledi: "İran'dan aldığımız ama kullanmadığımız gazın 2.6 milyar dolar parasını ödemiş olduğumuzu söyledi. Bu da yalan ve yanlış. 2.6 milyar dolar ödemedik. Ödediğimiz miktar 1.3 milyar dolar. Bu para bağışlanmış gibi anlatılıyor. Bu para hibe edilmedi. Bağış yapılmadı. 2002 öncesinde yapılmış anlaşmalardan kaynaklanan nedenlerle al ya da öde denilen bir para yatırıldı. Bu gazı aldığımızda 2014'e kadar kullanacağımız gazın parasıdır. Hibe edilmiş değildir. Bu gazı tekrar kullandığımızda parası ödenmeyecek. Bir metreküp gazımız, parasını ödeyip de almadığımız gazımız kalmayacak.İranile ideolojik nedenleri göstererek bağışlandığını söylenmesi yanlıştır. Biz bilgi ve detaylı bilgiler göndermemize rağmen açıklama yapması kastı aşan hareketler içindedir. Tekrar ediyorum bir metreküp gazımızın parası kalmayacak. 5 ülkeden de bu alınıyor. Hiçbirinde kalmayacak. İran Rusya, Azerbaycan'dan kalmayacak. Bu konuşma sürdürülürse daha farklı ithamlara maruz kalacaktır."

TORBA YASADA HEDEF AŞILDI

Bakan Taner Yıldız, bugüne kadar torba yasanın getirdiği borç yapılandırması için 6 milyon kişinin başvurduğunu aktardı. Buradan beklenen 50 milyar liralık hedefin aşıldığını vurguladı. 45 bin civarında vatandaşın da kredi ileemekliolacağını hatırlattı. 27.5 liralık prim yapılandırılmasıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kasasına 1.3 milyar lira girdiğini, böylece hem kamu, hem milletin, hem de devletin kazandığını sözlerine ekledi.

cihan



Bu haber 955 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,747 µs