En Sıcak Konular

Bu da terör örgütünün seçim anketi

29 Mayıs 2011 12:37 tsi
Bu da terör örgütünün seçim anketi 

Terör örgütü PKK, 12 Haziran seçimleri yaklaştıkça saldırılarını artırıyor.

Son 10 günde Doğu ve Güneydoğu illerinde onlarca bombalı ve molotoflu saldırı gerçekleştiren terör örgütü yandaşları, seçmeni şimde de sözde anket yöntemiyle baskı altında tutmaya çalışıyor. Bölgede 'anketör' adı altında ev ev dolaşan bazı kişiler, seçmenin oturduğu bölgeden aday olan bağımsızların adını göstererek 'buna oy vereceksiniz' baskısı yapıyor.

Seçim tarihi yaklaştıkça kirli planları bir bir deşifre olan terör örgütü PKK/KCK sokak eylemleri ve saldırılarından sonra görevlendirdiği sözde anketörlerle seçmene ciddi bir baskı uyguluyor. Şırnak'ın Cizre ilçesinde molotofkokteyli ve taşlarla lise öğrencilerinin kaldığı yurda saldıran terör örgütü, üç öğrencinin yaralanmasına neden oldu. Bölgede özellikleDiyarbakırve Cizre'de son 10 günde ciddi saldırılar meydana geldi. Genel seçimlerin yapılacağı 12 Haziran yaklaştıkça terör örgütünün şehirdeki yandaşları sağa sola saldırmaya devam ediyor. Cizre'deki saldırıdan sonra Diyarbakır'da dün gece 5 yere ses bombalı saldırı yapıldı. Saldırılarda bir vatandaş yaralandı.27 Mayısgecesi ise yine örgüt yandaşları tarafından atılan ses bombasında 2 vatandaş yaralandı.

TERÖR ÖRGÜTÜ DİYARBAKIR'DA MAYIS AYI BOYUNCA 10 BOMBALI SALDIRI GERÇEKLEŞTİRDİ

Terör örgütü PKK'nın daha çok internet üzerinden sözde 'halk inisiyatifi' adıyla verdiği talimatları gençlik yapılandırması dediği yandaşları yerine getiriyor. Diyarbakır'da son bir ayda sokak olayları dışında 10 ses bombalı ve molotoflu saldırı yapıldı.

Terör örgütünün Diyarbakır'da saldırıları şöyle:

29 May 2011- Diyarbakır'da Yenişehir ilçesinde bulunan bir markete çivi ve tahrip gücü yükseltilmiş el yapımı 2 ses bombası atıldı.

28 Mayıs 2011-Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Jandarma Komando Taburu ile polis karakoluna ses bombaları atıldı. Her iki saldırıda küçük çaplı maddi hasar meydana geldi.

27 Mayıs 2011- Diyarbakır'ın Yenişehir semtinde askeri lojmanlara ses bombası atıldı. Büyük bir gürültüyle patlayan bomba paniğe neden oldu. Patlamada 2 kişi yaralandı.

25 Mayıs 2011-AK PartiDiyarbakır İl Başkanlığına bombalı saldırı yapıldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, partinin camları kırıldı.

22 Mayıs 2011- Diyarbakır'da devriye görevi yapan bir polis aracına kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Sur ilçesi Çarşı Polis Merkezi ekipleri devriye gezerken, gece saat 03.00 sıralarında saldırıya uğradı. Polislerin anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Kimliği belirsiz kişilerin düzenlediği saldırıda ölü veya yaralı olmadı. Saldırganlar otobüs durağı ve Kanser Erken Teşhis Merkezi (KETEM) binası kurşunladı

6 Mayıs 2011- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan birbankaşubesine ses bombası atıldı. Saldırıda bankada maddi hasar meydana gelirken saldırganın parmağı koptu.

4 Mayıs 2011- AK Parti milletvekili adayı Cuma İçten'in seçim bürosuna ses bombalı, taşlı ve Molotoflu saldırı yapıldı.

4 Mayıs 2011 - Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'ndeki 7'inci Kolordu Komutanlığı'nda görevli bir uzman çavuşun evinin kapısına parça tesirli el yapımı ses bombası atıldı. Bombanın patlamasıyla birlikte sitede büyük panik yaşandı. Ölen ya da yaralanın olmadığı saldırının ardından polis, bölgede geniş çaplı araştırma yaptı.

2 Mayıs 2011- Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Fiskaya'da Dicle Üniversitesi personel otobüsüne maskeli 4 kişi tarafından durdurularak içindeki yolcularla birlikte ateşe verilmek istendi. Şoför Temür Mutlu'nun ayağına isabet eden molotof ve çıkan yangını yolcular söndürdü. Yolcular yanmaktan son anda kurtuldu.

20 Nisan 2011- Dicle Üniversitesine gitmekte olan Cihan Ereli yönetimindeki 21 H 086 plakalı özel halk otobüsüne, Fiskaya mevkisinde seyir halindeyken bir grup gösterici molotofkokteyli attı. Yaralanan sürücü Ereli, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi altına alındı. Otobüs ateşe verildi.

14 Şubat 2011 - Dicle Üniversitesi'nde görevli bir doktor Fiskaya Mahallesi'nde özel araçtan indirilerek dövüldü, ardından aracı ateşe verildi. Yaralanan doktor haftalarca tedavi gördü.

28 Ocak 2011 - Diyarbakır'da polis merkezine düzenlenen molotofkokteylli saldırı sonucu bir polis aracı hasar gördü. Saldırganların kaçtıkları sokaklarda arama yapan polis ekipleri, bir çuval içerisinde 12 adet hazırlanmış molotofkokteyli ele geçirdi.

ÖRGÜT YANDAŞLARI ANKETÖR KILIĞINDA BASKI YAPIYOR

Diyarbakır'da evleri tek tek gezen anketör kılığındaki terör örgütü yandaşları, anket çalışması yaptıklarını belirtikten sonra evde kaç kişinin oy kullanacağını soruyor. Ardından seçmenin memleketini yazdıktan sonra iki 3 soru yöneltiyor.

Terör örgütünün hazırladığı üç soruda, seçmenin cevabı siyasi tercihini de aynı anda ortaya koyuyor. Sorular şöyle:

1 - Özgürlük ve demokrasi yolunda en büyük mücadeleyi veren BDP miAKPmi?

2 - En çok siyasi bedel ödeyen AKP mi BDP mi?

3 - Bulunduğunuz bölgede hangi bağımsıza oy vereceğinizi biliyor musunuz?"

Anket yapılırken, seçmenin soruya verdiği ilk cevapta hangi tarafa yatkın olduğunu anlayan sözde anketörler ona göre baskı kurmaya çalışıyor. Sözde anketörler, seçmeni oturduğu bölgede BDP'nin desteklediği bağımsız adayın ismini ve sırasını göstererek, "Buna oy vereceksiniz" diye baskı yapıyor.

İlk başta 'anket çalışması' zanneden vatandaşlar ad-soyad ve memleket bilgilerine verdiği için daha sonra başına bir şey gelebileceğinden endişe edebiliyor.

cihan



Bu haber 1,266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,061 µs