En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan yeni iddia: Vali oy istiyor

27 Mayıs 2011 22:02 tsi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ismini açıklamadığı bir vali ve emniyet müdürünün esnafı dolaşarak oy istediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihinde böyle bir ilk kez görülüyor." dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki seçim turuna Sarıyer'de devam etti. Kılıçdaroğlu, Sarıyer'de de Hakkari'deki gibi kardeşlik, özgürlük ve demokrasiden bahsettiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, ''Ama bizim özgürlük anlayışımızla Recep Bey'in özgürlük anlayışı farklı. Herkes özgür olmalı, üniversiteler özgür olmalı, toplum özgür olmalı. 1 milyon 700 bin öğrenciye, 'Ben bunların karşısına 5-10 bin militan çıkarayım da günlerini görsünler' diyen insanda demokrasi, özgürlük kafası var mıdır? Bunlar demokrasiyi bilmezler. Ya benim gibi düşüneceksin ya da gideceksin anlayışı onlarınki..." diye konuştu.

"AK Parti'yi sandığa gömeceklerini" ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu işe bakın, devletin valisiyle emniyet müdürü esnafı geziyorlar, AKP'ye oy istiyorlar. O valiye söylüyorum; sen hemen koltuğundan in. Sen milletin valisi değilsin, AKP'nin valisisin. Cumhuriyet tarihinde böyle bir yüzsüzlük ilk kez görülüyor. Başbakan'a sesleniyorum; bütün valililerini, kaymakamlarını topla, çık karşıma, hesaplaşalım seninle... Allah aşkına, böyle yüzsüzlük olur mu? Utanmıyor musun, sıkılmıyor musun sen? Sen devletin valisisin. Bindiğin araç milletin parasıyla alınıyor. Utanmıyor musun? Eğer bu hükümette toplu iğne ucu kadar demokrasi kültürü varsa o valiyi Ankara'ya alır ve dersini verir. Bunu bekliyoruz."

Miting alanındakilerin, ''Vur vur inlesin, Başbakan dinlesin'' sloganları atmaları üzerine Kılıçdaroğlu, ''Hiç meraklanmayın, şu kardeşiniz ona dinletecek. Ben onun kimyasını bozdum, ezberini bozdum, şifresini çözdüm. Son günlerde itiraflara başladı. 'Benim bakanlarım yolsuzluk yaptı' dedi. Şifresini bozdum, konuşmaya başladı." dedi.

cihan



Bu haber 870 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs