En Sıcak Konular

Zafer Üskül'den şok iddia

27 Mayıs 2011 12:41 tsi
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül şok bir tespiti dile getirdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, tatil amacıyla gittiği İğneada’da kaybolan Tolga Baykal Ceylan’ın gözaltında kaybolmadığını tespit ettiklerini açıkladı.Üskül, komisyonun CemilKırbayır ve Ceylan ile ilgili alt komisyon raporlarının değerlendirildiği dünkü toplantısında sonra yaptığı açıklamada, her iki olayın yaşandığı yerlerde görevli güvenlik görevlilerinin tespiti için çalıştıklarını belirtti.

İçişleri Bakanlığı ve MİT’in son derece hızlı şekilde işbirliği yaptığını bildiren Üskül, tespit edilen kişilerin komisyona davet edildiğini, gelecek durumda olmayanlara kendilerinin gittiğini kaydetti. Üskül, her iki olayla ilgili olarak çok sayıda kişi ile görüşme yaptıklarını anlattı.

Ceylan ile ilgili olarak o dönemde yapılan savcılık soruşturma dosyasını incelediklerini bildiren Üskül, yeniden bir soruşturma açılmasını sağladıklarını dile getirdi.Üskül, “Soruşturma halen devamediyor. Son derece ayrıntılı ve ciddi bir soruşturma yapılıyor’’ dedi.

Pınarhisar Cezaevi’nde kalan bir tanık ile Beğendi kKöyü muhtarı ve köyde yaşayan insanlara kadar tümilgili kişilerle görüştüklerini bildiren Üskül, İğneada Jandarma Karakolu’nda o dönemde görev yapanları da dinlediklerini söyledi. Üskül, şunları kaydetti: “Sonuç olarak, Tolga Baykal Ceylan’ın gözaltında kaybolmadığını tespit ettik.Kendisi gözaltına alınmadığı gibi İğneada JandarmaKarakolu’na çay içmeye bile gitmemiştir. Bunun tespiti bizimaçımızdan aşağı yukarı kanıtlanmış durumda.”

Yurtdışına çıkmış olabilir

“Peki, Tolga Baykal Ceylan’a ne oldu” diye soran Zafer Üskül, “Çeşitli senaryolar üretilebilir. Yurtdışına gitmiş olması bir ihtimaldir” diye konuştu.



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,197 µs