En Sıcak Konular

Kamalak: 28 Şubat'ı siviller ayakta alkışladı

27 Mayıs 2011 11:35 tsi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye'nin yeni bir anayasa yaparken bunun sivil olmasından daha çok adil olmasına özen göstermesi gerektiğini söyledi.

Kamalak, "Çünkü bu ülkede darbeyi alkışlayan sivilleri, milletvekilini başörtüsünden dolayı dışarı atan alkışlarla tempo tutan sivilleri ve 28 Şubat'ı ayakta alkışlayan sivilleri gördük." dedi.SP Diyarbakır milletvekili adayları ve il yönetimi ile birlikte Malabadi Otel'de basın toplantısı düzenleyen Kamalak, 27 Mayıs'ın darbe tarihi olduğunu hatırlattı. Birilerinin askeri darbeyi alkışlamak için 'laik- cumhuriyetçi' bir yapıyı öne sürdürdüklerini kaydeden Kamalak, "Türkiye'de kamusal alanları ilan eden sivilleri görmediniz mi? Biz sivil değil insan merkez bir anayasa istiyoruz." diye konuştu.

Genel seçimlerden sonra yapılacak yeni anayasanın insan ve insan hakkı olması gerektiğini belirten Kamalak, sistemin merkezinde insanın olması gerektiğini, zulmün ise devleti yıkacağını savundu. 12 Haziran'da yapılacak seçimin çok önemli olduğunu belirten Kamalak, seçimde milletin parlamentoya vekil göndermekle kalmayacağını ülkenin geleceğini belirleyeceğini vurguladı. Kamalak, "Bu seçimle Türkiye Hristiyan kulübü olduğunu açıklayan AB'nin üyesi mi olacak yoksa İslam aleminin lideri mi olacak, buna karar verilecek." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin çok geniş bir aileye benzettiğini, herkesin aynı şekilde düşünmesini beklemediğini dile getiren SP Genel Başkanı Kamalak, "Aile ortamında bireyler birbirine saygılı olmalıdır. Kavgaya kargaşaya yer vermemelidir. Bazı büyüklerin küçükleri uyarması hakaret olarak anlaşılmamalıdır. Devleti yöneten kişilerin aile büyüklerine benzetilmesi normaldir. Bu ülkeyi yönetmeye talip olarak 'kardeşlerimizi gittiğiniz yol yanlıştır' diyoruz. Bunu biz ayıplamıyoruz, uyarıyoruz." diye konuştu.

cihan



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,256 µs