En Sıcak Konular

'İrticayla mücadele eylem planı taslağı' Gölcük'te çıktı

26 Mayıs 2011 23:28 tsi
'İrticayla mücadele eylem planı taslağı' Gölcük'te çıktı Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen 5 nolu harddisk içerisindeki dökümanlarda İrticayla mücadele eylem planı taslağı bulunduğu ileri sürüldü. Sanık Dursun Çiçek'in kızı ve avukatı olan İrem Çiçek, bu bilgilerin emniyet tespit tutanağında geçmes

İstanbul 13. Ağır ceza mahkemesinde görülen İrticayla mücadele eylem planı davasında Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen 5 No'lu Harddisk içerisindeki 2 dökümana ilişkin İstanbul TEM Şubesi'nin hazırladığı tespit tutanağı mahkemeye ulaştı. Söz konusu belgelerle ilgili yapılan inceleme tutanaklarında çarpıcı bir iddia yer aldı. Buna göre 5 No'lu Harddisk içerisindeki 2 dökümana ilişkin İstanbul TEM Şubesi'nin hazırladığı 262 sayfalık tespit tutanağı mahkemeye ulaştı.

Tespit tutanağında, belgeler arasında "İrtica İle Mücadale Eylem Planı'nın taslağının" bulunduğu iddia edildi. Bunun üzerine İrem Çiçek, TEM'de görevli 3 polis tarafından hazırlanan tespit tutanağında 'Proje' adı verilen word belgesinin Genelkurmay Başkanlığı'na sunulmak üzere 21 Mart 2009'da hazırlandığının iddia edildiğine dikkat çekerek; "Bu Proje çalışmasında görev alacakların listelendiği; 'Kitleşim' isimli excel toblusunun taslağı 2003'te hazırlanmaya başlanmış, 2008'de tamamlanmış. 5 yıllık süre askeri kariyer sisteminde bir çalışma grubu oluşması için normal bir süre değildir" diye konuştu.

Dursun Çiçek'in adının "Kitleşim" listesinde geçtiğini vurgulayan İrem Çiçek "Kitleşim listesi polislere göre İrtica ile Mücadele Planını hazırlamakta çalışacak kişiler grubu. Tuğgeneraller, tümgeneraller, Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek bir araya gelmişler önce taslak hazırlamış, son planı Dursun Çiçek hazırlayıp imzalamış." dedi.

5 No'lu Hard Disk'in içerisinden çıkan bir kısım dökümanlarla ek Poyrazköy iddianamesi hazırlanarak 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Belgelerin bir kısmı Balyoz Eylem Planı dosyasına konulmuş, 163 sanık asker hakkında verilen tutuklama kararı gerekçesine bu konu da yansımıştı.

Avukat Hüseyin Ersöz ise, Gölcük'te bulunduğu iddia edilen 5 No.lu Hard Disk'e ilişkin polis tarafından hazırlanan tespit tutanağına dikkat çekerek "Mahkemenin dijital delillerle ilgili olarak Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından yaptırılan Bilirkişi Raporu ışığında bir an önce delillerin hukuka uygunluğunun denetlenmesi" kararı almasını talep etti.

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda 6 Aralık 2010 tarihinde yapılan aramada bulunan dijital belgeler, video kasetleri, ses bantlarıyla ilgili Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığınca Bilirkişi Heyeti tarafından hazırlanan rapor, Dursun Çiçek'in talebi üzerine İrtica İle Mücadele Eylem Planı dosyasına da konuldu.

Tutanakta, "Bahse konu belgenin teknik özelliklerine bakıldığında oluşturma ve son kaydetme tarihinin, "İrticayla mücadele eylem planı" isimli belgenin taslağı niteliğinde olan "PROJE" belgesinin oluşturma tarihinden daha sonraki bir tarih olduğu görülmüştür." ifadesi dikkat çekti. Eylem planı taslağının, eylem planı sonrasında oluşturulduğu şeklindeki iddia, belgenin güncelendiği düşüncesini de beraberinde getirdi. Balyoz dosyasında da bulunan 14 Ocak 2011 tarihli Bilirkişi raporunda evraklardaki mantık hatalarına dikkat çekiliyordu.

Duruşma sonunda Mahkeme Başkanı Köksal Şengün tahliye yönünde oy kullanmasına karşın tutuklu sanıklar Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek, emekli subay ve avukat Serdar Öztürk ve eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım'ın tutukluluk hallerinin devamına oy çokluğuyla karar verildi. Dava 1 Ağustos 2011 tarihine ertelendi.

Mahkeme heyeti, Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un dosyaya gelen beyanlarının sanık ve avukatlarına verilip verilmeyeceğine heyetçe incelendikten sonra değerlendirilmesine karar verdi.

(CİHAN)



Bu haber 973 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,220 µs