En Sıcak Konular

Bakan Çelik: Memleketin geleceğiyle oynadılar

26 Mayıs 2011 17:48 tsi
Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''38 yaşındaki, 40 yaşındaki insanları emekli edip, o gün (5 tane oy alayım) diye bu sükseleri yapanlar, daha sonra 30 yıl memleketin geleceğiyle oynadılar'' dedi.

Çelik, Şanlıurfa'da sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Ticaret Merkezi (ŞUTİM) ve eski sanayi sitesi esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Şanlıurfa Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda 2008 yılından bu yana kent dışına çıkarılmaları konusunda yaşadıkları sıkıntılarını Devlet Bakanı Çelik'e anlatan esnaf, Akçakale yolu üzerinde yapmaya çalıştıkları sanayi sitesinin tamamlanmasıyla ilgili mevzuattan kaynaklanan sorunların çözümü için yardım istedi.

Bu konuda Vali Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir toplantı yapıp sıkıntıları gidemeye çalışacağını ifade eden Çelik, daha sonra esnafla yemek yedi.

Daha sonra Evren Sanayi Sitesine geçen Çelik, esnafa hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında yapılan çalışmaları anlattı.

''Geçmişte neden banka şubeleri kapandı, neden esnaf kefalet şubeleri kapandı bunları hepiniz biliyorsunuz'' diyen Çelik, bugün Türkiye'nin böyle bir sıkıntısının olmadığını belirtti.

Faruk Çelik, konuşmasında şunları kaydetti:

''Paramız, kasalarımız, keselerimiz dolu. Ayağımızı sağlam yere basıyor, geleceğe sağlıklı bakıyoruz. Bu onurlu, bu şerefli milletin geleceğini, torunlarının hayatlarını karartarak, bir işin içinde biz olmayız. 'Yani benim sorunumu çöz, sorunları torunlara yükle' bu bitti, bu dönem böyle bir şey olmayacak, sorunu çözeceğiz. Senin çekmen gerektiği kadar, benim çekmem gerektiği kadar sorunun yükünü çekeceğiz ama çocuğuma, torunuma yük yükleyip, beni yaşatan bir anlayış, sağlıklı bir anlayış değildir. Geçmişte bunu yapan siyasetçilerin nasıl bedeller ödettiklerini hepimiz biliyoruz, halen de yaşıyoruz. Ben Sosyal Güvenlik Reformunu yapmış, Genel Sağlık Sigortasına 73 milyonu kavuşturmuş bir kardeşinizim. Esnaf kardeşlerimizle oturduk, birlikte yazdık. Bağ-Kur'la ilgili, beyanla ilgili bütün konularımızı tek tek, kalem kalem mümkün olduğunca uzlaşarak çözdük. Ama 38 yaşındaki 40 yaşındaki insanları emekli edip, o gün 5 tane oy alayım diye bu sükseleri yapanlar, daha sonra 30 yıl memleketin geleceğiyle oynadılar. Ama ne yazık ki bunu anlayan oldu anlamayan oldu. Onun için popülist yaklaşımlar devlet yönetiminde son derece sıkıntılıdır.''

-EĞİTİM YATIRIMLARI

Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti iktidarının 4 seçim, 2 referandum süreci geçirdiğini ve oylarını hep artırdığını söyledi.

''Ama bir şeye dikkat ettik, Sayın Başbakan, 'ben seçim ekonomisi uygulamam' dedi. Çünkü seçimden sonra milletten çıkaracaksın verdiğin şeyi. Ne anlamı var bu işin, millete şimdi vereceksin üç kuruş, beş kuruşu geri alacaksın... Bu onurlu ve her zaman halkın arasında gezecek siyasetçi işi değil'' diyen Çelik, bu tür politikalara milletin itibar etmediğini savundu.

Konuşmasının son bölümünde eğitim alanında yapmayı planladıkları konulara da değinen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bir şey daha yapacağız, kuralları hakim kılmaya başlayacağız. Biz hukuk devletiyiz, herkes kendisine göre anayasa yapmış, herkes kendisine göre kural oluşturmuş, böyle kural olmaz. 8 yıllık eğitim önemli. Burada iş imkanları, aş imkanları olacak, çocuklarımız biraz büyüdükten sonra anne baba ekonomiye katkı sağlasın diye hemen onu okuldan uzaklaştırıyor ama bu çocuğun geleceğini karartmaktır, bilerek veya bilmeyerek. Onun için kısa vadeli düşünmek yok, uzun vadeli düşüneceğiz, kurallara bağlı olacağız. Çocuklarımız 8 yılı da bitirecek. Önümüzdeki dönemde eğitimle ilgili yapağımız önemli reformlar var, yapısal olarak 8 yıllık eğitimin 11 yıla hatta 13 yıla çıkarılması gibi çalışmalar var. Ama kademelendirme olacak, nasıl kademelendireceğiz, kısa yoldan çocuklarımızı nasıl meslek sahibi yaparız diye, örgün eğitimde ciddi çalışmalarımızı önümüzdeki dönem içinde yapacağız.''

Faruk Çelik, Şanlıurfa'da hayata geçirmeyi taahhüt ettikleri projelerin yer aldığı taahhütnameyi hazırladıklarını, birkaç gün içerisinde açıklayacaklarını da bildirdi.

Devlet Bakanı Çelik, daha sonra Evren Sanayi Sitesinde partisine ait seçim bürosunun açılışını yaptı.

A.A.



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs