En Sıcak Konular

'Siz Ergenekoncu musunuz?' sorusu ortamı gerdi

26 Mayıs 2011 16:37 tsi
Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası (ÇTSO)'nın düzenlediği toplantıda işadamlarının karşısına çıkan milletvekili adaylarından özellikle CHP ve MHP'lilere yöneltilen, "Siz Ergenekoncu musunuz?" sorusu, ortamın gerilmesine sebep oldu.

ÇTSO Meclis Başkanı Niyazi Önen'in yönettiği toplantıya, Çanakkale adayları AK Parti'den Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, Sebahattin Güner ve Yeşim Karadağ, CHP'den Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, MHP'den Füsun Koroğlu Çorapçıoğlu, Enver Koç, Mehmet Doğan ve Kürşat Tuna katıldı.

Toplantının şekli gereği üç partinin birinci sıra adayları olan Daniş, Sarıbaş ve Çorapçıoğlu'na söz hakkı verildi. Konuşmaların ardından da soru cevap bölümüne geçildi. ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Can Algönül'ün, CHP ve MHP adaylarına, "Siz Ergenekoncu musunuz?" diye sorması ortamı gerdi. Soru üzerine ilk sözü alan MHP'li Çorapçıoğlu, Habur'da yaşananları hatırlattı. Ergenekon'un, askeri bitirmek için yazılmış bir senaryo olduğunu iddia ederek, "Habur Sınır Kapısı'ndan 20 PKK'lı kanlı katil geldiğinde bunların ayağına mahkeme götürülüp çadır kuruldu. 'Pişman değiliz' dedikleri halde, yarım saatte 'Pişmanız' dedirtildi. Devlet töreniyle uğurlandılar. Bir kırmızı halılar serilmediği kaldı. Ergenekon'da ise bakıyorsunuz, basılmamış kitapların internete yollanması bile suç oldu. İnsanlarımız, niçin içeride tutulduklarını bilmiyor. Telefon konuşmaları var ki bunlara özel konuşmalar da yansıdı ve birçok kişi telefonda konuşmaktan vazgeçti. Ergenekon, dünyanın üçüncü büyük ordusu olan Türk ordusunu zayıflatmak için yazılmış senaryolardan birisidir." dedi.

Çorapçıoğlu'nun sözlerine müdahale eden AK Parti adayı Daniş ise ayağa kalkıp, ÇTSO Meclis Başkanı Önen'den konuşmalara süre kısıtlaması getirilmesini istedi. Daniş, "Bu sözlerde, siyaset adına o kadar büyük yanlışlar var ki. Hangi parti olursa olsun bunların altına imza atamaz. Federatif yapıya karşıyız, böyle bir talebimiz olamaz. Başbakanımız defalarca tek vatan, tek millet ve tek bayrak şeklinde dile getirmiştir. Ergenekon'u anlatmakta zorlanırsınız, çünkü sanıklarını, listelerinizde ciddi yerlerde aday gösteriyorsunuz. Biz bundan da gocunmuyoruz, halk sandıkta takdir edecek." şeklinde konuştu.

Füsun Koroğlu Çorapçıoğlu da buna karşılık olarak, "Biz Ergenekoncu değiliz. Biz bir taraf değiliz." dedi.

Sorunun diğer bir muhatabı CHP'li Sarıbaş da Ergenekon'la alternatif bir ordu oluşturulmaya çalışıldığını öne sürdü. Türkiye'de son dokuz yılda farkına varılmadan çok şeyler değiştirildiğini söyleyen Sarıbaş, "Ama doğru olan bir şey var. Yargının siyasallaştığı bir dönemde dünyada, insanların beynindeki düşünce eyleme geçmeden tutukluluk hali süren başka bir ülke yok. Türkiye Cumhuriyeti ordusunun karşısında alternatif ikinci bir ordu yaratılmaya çalışıldığını herkes biliyor. Türk ordusunun, dünyadaki diğer ordulardan farkı vardır ama darbelerden en çok zarar gören CHP'dir. Ben her darbeden zarar görmüş bir milletvekili adayıyım ama ordunun darbesiyle bunu karıştırmamamız gerekir. Askerlerin düşüncelerini ya da eylemlerini farklı biçimde değerlendirerek tüm orduyu suçlar biçimde ya da işlevsiz hale getirmek, çok farklı bir amaçtır. Eğer her şeyi Ergenekoncu gibi tanımlıyorsanız, ben Ergenekoncuyum. Ben özgürlüklerden yanayım." diye konuştu.

Cihan



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,924 µs