En Sıcak Konular

Erdoğan'dan 3 yeni müjde daha

26 Mayıs 2011 14:41 tsi
Başbakan Erdoğan, katıldığı her programda müjde vermeye devam ediyor...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldiklerinden bu yana 13 bin 600 kilometre yol inşa ettiklerini belirterek, "Biz sadece 13 bin 600 kilometre yol inşa etmedik, aslında Türkiye'ye farklı bir gelecek inşa ettik. Bu yollar da Türkiye'yi çok farklı bir geleceğin, aydınlık bir geleceğin içine taşıyacaktır" dedi. Erdoğan, Büyük Anadolu Otelinde düzenlenen Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) 4. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Genel Kurul'un, sektöre, ekonomiye, Türkiye'ye ve millete hayırlar getirmesini diledi.

Ankara için dün bir dizi proje açıkladıklarını anımsatan Erdoğan, başkentin sanayisini, ticaretini, turizmini, özellikle de vizyonunu ve kentleşme perspektifini köklü şekilde değiştirecek bu projeler arasında, ulaştırmanın ayrı bir yer tuttuğunu söyledi. Ankara'nın öncelikle yüksek hızlı tren hatlarında bir merkez istasyon haline geleceğini belirten Erdoğan, Ankara-Eskişehir hattını bitirdiklerini ve 2009 yılında işletmeye açtıklarını kaydetti. Eskişehir–İstanbul hattının inşasının devam ettiğini kaydeden Erdoğan, test sürüşleri yapılan Ankara–Konya hattının bittiğini, 3 Haziran cumartesi günü Konya'ya hızlı trenle giderek hattı açacaklarını bildirdi.

Ankara-Sivas hattının çalışmalarının sürdüğünü, bu hattın ilk etapta Erzincan'a kadar uzayacağını anlatan Erdoğan, Ankara-Afyonkarahisar, Uşak, İzmir hattının da proje çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Ankara'nın, havayolunda da yine bir merkez haline dönüştüğünü ifade eden Erdoğan, Anadolu Jet'in yurtiçi ve yurtdışı çıkışlarında Ankara'yı bir merkez olarak kullanacağını kaydetti.

Ulaştırmada asıl önemli projelerinin karayolları olduğunu belirten Erdoğan, Ankara-Samsun, Ankara-İzmir ve Ankara-Niğde arasına üç farklı otoyol inşa edeceklerini, Samsun otoyolunun yaklaşık 2,6 milyar liraya mal olacağını dile getirdi.

Proje hizmetlerinin üç bölüm halinde ihalesini yaptıklarını, projenin, 2012 yılında tamamlanacağını belirten Erdoğan, 381 kilometre otoyol ve 51 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplamda 432 kilometre yol inşa edeceklerini, bu yolda 9 tünel, 13 viyadük ve 11 kavşağın yer alacağını kaydetti. İzmir otoyolunun maliyetinin yaklaşık 3,8 milyar lira olduğunu, projelendirmesinin iki etap halinde ihale edildiğini ve 2012'de tamamlanacağını ifade eden Erdoğan, 505 kilometre otoyol, 30 kilometre bağlantı yolu olmak üzere Ankara-İzmir arasında toplamda 535 kilometre yol inşa edeceklerini, burada da 4 tünel, 25 viyadük ve 17 kavşağın olacağını söyledi.

Asıl önemli otoyol projelerinin, Edirne-Habur arasındaki otoyolun Ankara-Niğde etabı olduğunu belirten Erdoğan, Edirne'den başlayan ve Ankara'ya kadar kesintisiz uzanan bir otoyolun olduğunu, Pozantı–Şanlıurfa arasında da bu otoyolun aynı şekilde devam ettiğini, Habur-Edirne arasında, Şanlıurfa–Habur ve Niğde-Ankara etaplarının kaldığını kaydetti.

Ankara-Niğde otoyolunun kesin projelerinin hazır olduğunu belirten Erdoğan, 285 kilometre otoyol, 57 kilometre bağlantı olmak üzere toplamda 342 kilometre yol inşa edeceklerini, burada da 4 viyadük ve 11 kavşağın yer alacağını ifade etti.

Bu projenin, 2 milyar liraya mal olacağını kaydeden Erdoğan, "İnşallah, Habur etabını da en kısa zamanda tamamlayarak, Edirne Habur arasında kesintisiz bir otoyolu ülkemize kazandırmış olacağız. Bugün, bu toplantımızın ardından, Niğde'ye giderek, bu müjdeyi oradaki vatandaşlarımızla da paylaşacağız. Sadece geçtiği iller için değil, tüm Türkiye için ben bu projeleri son derece heyecan verici buluyorum" dedi.

Bölünmüş yol uzunluğunun şu anda 19 bin 700 kilometre uzunluğa eriştiğini belirten Erdoğan, bunun 6 bin 100 kilometresinin, Cumhuriyetin ilk 79 yılında inşa edildiğini, kendilerinin ise 8,5 yılda buna 13 bin 600 kilometre eklediklerini söyledi. Türkiye'nin tamamının, karayolları ağırlıkta olmak üzere, demiryolu, hızlı tren hattı ve havalimanı noktasında büyük bir şantiyeye dönüştüğünü kaydeden Erdoğan, ulaştırma noktasında 2023 hedeflerini ilan ettiklerini, 2023 yılına kadar 15 bin kilometre daha bölünmüş yolu Türkiye'ye kazandıracaklarını söyledi.  AA 

 



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,753 µs