En Sıcak Konular

Solda birlik neye takıldı?

0 0 0000 00:00 tsi
Solda birlik neye takıldı? Tandoğan, Çağlayan, İzmir... Tabandan gelen istekler yukarıyı etkilemiyor... Demokratik Sol Parti, CHP ile seçim birlikteliği konusunu henüz sonuçlandıramadı. Görüşmelerin neye takıldığına gelince...

Görüşmelerin, milletvekili pazarlığına takıldığı belirtiliyor.

DSP, birleşme değil seçim ittifakı istiyor. DSP, CHP listelerinden milletvekili adayı olmayı daha sonra da, Meclis’te grup kurmayı planlıyor.
 
Kulislere yansıdığı kadarıyla, bu sayı 30 civarında. DSP yönetimi, CHP'de kalmayı tercih edenler olsa bile Meclis grubunu garantiye almayı amaçlıyor.
 
CHP'nin ise DSP'li milletvekili sayısını, grup kuramayacak bir sayıda tutmayı istediği belirtiliyor.
 
Kimi yorumlar, solda birleşme değil ayrışmanın daha da derinleşeceği yönünde.
 
DSP Parti Meclisi Üyesi Emrehan Alıcı, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, DSP içinde farklı düşünenlerin olduğunu belirtti ve "Onları da bu noktaya getirmeye çalışıyoruz" dedi. Halıcı, "Olumsuz olmayı gerektiren bir durum yok" ifadesini kullandı.
 
Sezer ve Baykal mitingde bir araya gelmedi

 
Dün İzmir'deki Cumhuriyet mitinginde 'solda birlik' müjdesi bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. CHP ve DSP liderleri, mitinge katıldı ama meydandakilerin umduğu gibi bir araya gelmedi.
 
Meydanlarda verilen 'solda birlik' çağrısı için günlerdir yürütülen çalışmaların sonucunun bu mitingte ilan edileceği bekleniyordu.
 
Mitinge katılan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, konuşmaların yapıldığı platforma uzak bir noktada vatandaşların arasında mitingi izledi.
 
Baykal: "Mitinge beraber gidelim istedim"

 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir'deki mitingde DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile bir araya gelmemeleri konusunda, ''Bizimle ilgili bir sebep değildir. Onu herkesin anlamasını istiyorum. Ben, mümkünse oraya beraber gidelim istedim. Bunu açıkça ifade ettim. Ama bir tedirginliğin, bir henüz buna hazır olmama halinin bulunduğunu görüyorum'' dedi.
 
Baykal, NTV'ye yaptığı açıklamada, DSP ile yürütülen işbirliği çalışmalarında bir sıkıntı olup olmadığının sorulması üzerine, "Arzu ettiğimiz hızda ve kararlılıkta bir gelişmenin maalesef ortaya çıkmadığını ifade etmek durumundayım" dedi.
 
CHP lideri, DSP'yi "kardeş parti" olarak gördüklerini dile getirerek, oluşturulan mutabakatın, CHP Parti Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edildiğini bildirdi.

CNNTurk



Bu haber 273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs