En Sıcak Konular

Genç Parti açıkta kaldı!

0 0 0000 00:00 tsi
Genç Parti açıkta kaldı! Uzun bir süredir ittifak görüşmeleri yapan Genç Parti lideri Cem Uzan sonunda sürenin daraldığını ve ittifak arayışından vaz geçtiklerini söyledi. Öte yandan Cem Uzan Meclis'e girmeleri halinde koalisyon şartlarını da açıkça belirtti.

Genç Parti seçime tek başına giriyor. Genç Parti lideri Cem Uzan'ın Fox televizyonunda yaptığı açıklamaya göre süre kısaldığı için Genç Parti seçimlere tek başına girme kararı aldı. Parti ittifak arayışından vaz geçiyor. Seçimlerde, kendisinin Sakarya’dan, ikna edebilirse de eşi Alara Uzan’ın İzmir ya da Edirne’den aday olacağını söyledi.

Türkiye’nin AKP’ye bırakılmaması gerektiğini savunan Uzan, AKP ile mücadele edeceğini ifade etti. Uzan, Meclis’e girdikleri taktirde, AKP dışında tüm siyasi partilerle işbirliği yapabileceklerini anlattı.

Uzan, Türkiye’de örnek aldığı tek ismin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu, dünyada ise ünlü İngiliz lider Winston Churchill olduğunu kaydetti. Vaatlerinde ısrarlı olan Uzan, mazotun 1 YTL olacağına sık sık vurgu yaptı. Yeni sloganlarını “Ezilenler iktidar olacak” olarak açıklayan Uzan, seçim propaganda yöntemlerine ilişkin çalışmalarına da hız verdiklerini söyledi.

Uzun bir süredir ittifak arayışında olan Parti, Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin şahsında partilerle görüşme yapmış ve özellikle CHP ile anlaşma yollarını aramıştı. Şirin daha önce yaptığı açıklamada "Eğer CHP listesinden girmemiz gerekiyorsa bu fedakarlığa da hazırız" demişti. Ayrıca Şirin "MHP ve DYP ile de birlikte hareket edebiliriz" demişti.

Eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel ile Uzan'ın son günlerde sık sık görüştüğü, Demirel'in Ağar ve Mumcu'ya "Uzan'ı da yanınıza alın" diye baskı yaptığı ancak ikilinin bu öneriye sıcak bakmadığı belirtiliyor.

iyibilgi.com



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,970 µs