En Sıcak Konular

Kavaf: Çocuklar reyting aracı olarak görülmemeli

26 Mayıs 2011 13:00 tsi
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, sanat ve medya camiasında çocukların bir tüketici grubu ya da reyting aracı olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mutlu Çocuklar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 'Demokrasiye Duyarlı Mutlu Çocuklar Projesi' kapsamında düzenlenen törene katıldı. Kavaf, burada yaptığı konuşmada, "Özellikle sanat ve medya camiasında çocuklar bir tüketici grubu ya da reyting aracı olarak görülmemelidir." dedi. Medyanın, çocuklarını düşündüklerini, fikirlerini ifade edebilecekleri bir alan olması gerektiğini belirten Kavaf, "Her alanda, her konuda ve her yerde çocuklarımız fikirleriyle, kimlikleriyle yer almalı." diye konuştu. Kavaf, herkesin tüm çocukların bireysel özelliklerini geliştirmeleri yönünde cesaretlendirici ve teşvik edici olması gerektiğini aktardı.

Demokrasiye Duyarlı Mutlu Çocuklar Projesi'nin, çocukların demokrasi kültürünü benimsemesinde önemli bir adım olduğunu kaydeden Kavaf, çocuk hakları konusunda bugüne kadar yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Kavaf, "Ancak, çocuk haklarının yaşama geçirilmesi için, öncelikle çocukların yetişkinlerin dünyasında daha fazla yer bulması gerekmektedir." dedi. Bunun için de çocukların demokrasi kültürünü öğrenmeleri, bu kültürü benimseyerek yetişmeleri gerektiğini aktardı. Demokrasinin ancak yaşanarak öğrenilebileceğini söyleyen Kavaf, şöyle devam etti: "Çocukların demokrasi kültürünü her alanda yaşayabilmesi ve bir çocuk hakları kültüründen bahsedilebilmesi ancak çocuklarla birlikte yetişkinlerin de bu çalışmalara inancı ve etkin katılımıyla gerçekleşecektir. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının çocuklar için yaptığı çalışmalar devletin bu yöndeki uygulamalarını güçlendirmektedir."

Kavaf, çocuğun yüksek yararının tüm etkinliklerin merkezine yerleştirilmesinin, her çocuğun yaşama, gelişme, korunma ve katılım haklarının güvence altına alınmasının, herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Törene katılan TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve Çocuk Hakları İzleme Komitesi Başkanı Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ise konuşmasında, "Çocuk Hakları İzleme Komitesini ilk kez biz kurduk. Çocukların SMS ile Meclis'e ulaşması için bir telefon hattı oluşturduk. Amacımız, Mecliste onların kendi seslerini duyurmaktı. UNICEF tarafından bu komite, dünya parlamentolarına örnek gösterildi." ifadelerine yer verdi.

Törende ilköğretim okulu öğrencilerinin demokrasi konusunda sergilediği gösteriler ise büyük beğeni topladı.

cihan



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs