En Sıcak Konular

Çapkın'a göre hedef polis olabilir

26 Mayıs 2011 11:22 tsi
Çapkın'a göre hedef polis olabilir Etiler'de gerçekleşen patlama ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın yaptığı açıklamada, saldırının hedefinin polis olabileceğini söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Etiler'de meydana gelen patlama sonrası açıklamada bulundu. Olay yerinde incelemelerde bulunan Çapkın, "Gerek zamanlama gerek polis okuluna yakın olması altı çizilmesi gereken iki unsur" dedi.

Olayın kim ya da kimler tarafından yapılmış olabileceği yönündeki gazetecilerin sorusuna Çapkın, "Şimdilik bir şey söylemek doğru değil, ses bombası değil orta şiddetli tahribat yapsın istenmiş İstanbulluların içi rahat etsin mutlaka buluruz. Gerek zamanlama gerek polis okuluna yakın olması altı çizilmesi gereken iki unsur diye düşünüyorum." cevabını verdi.

Olayın sabah saat 08.58'de elektrikli bisiklete konulan orta şiddetli bir bombanın patlaması sonucu yaşandığını kaydeden Çapkın, "Şu anda 7 yaralı var. 1'i oradan geçmekte olan polis memuru olmak üzere 7 yaralımız var. Hayati tehlikesi olan yaralımız yok. Durumu yakından takip ediyoruz belki polis okulunun yakın olması polis okuluna dönük denilebilir. 5 araç zayii olmuş, çok şükür ölen kalan yok. Teknik yönü araştırılıyor bu kimsenin yanına kalmaz mutlaka buluruz. Halkımızın içi rahat etsin tesellimiz ölen kimsenin olmamasıdır." şeklinde konuştu.

Alınan ilk bilgilere göre, Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu ve Ak Merkez yakınındaki Koç Köprüsü'nün altında bulunan geçitte bir patlama meydana geldi. Patlama üzerine olay yerine polis ekipleri ve ambulansalar sevk edildi.

Olayda yaralanan iki kişinin ambulansla hastaneye sevk edildiği belirtildi.

2. şüpheli paket ihtimali üzerinde duruluyor.

Patlayıcının, zaman ayarlı ve parça tesirli ses bombası olduğu tahmin ediliyor.

İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ALİ İHSAN DOKUCU: "YARALILARDAN 3'Ü KADIN 4'Ü ERKEK"

İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, Beşiktaş'ın Etiler semtinde meydana gelen patlamada yaralananlardan 3'ünün kadın, 4'ünün de erkek olduğunu bildirdi.

Dokucu, ayağı kopan bir kadının ameliyata alındığını bildirdi. Patlamanın ardından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek, yaralıların durumları hakkında bilgi alan İl Sağlık Müdürü Dokucu, gazetecilere açıklama yaptı. Dokucu, Etiler'deki patlamanın Şişli Etfal ve Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanelerine ambulanslarla 7 yaralı taşındığını belirtti. Yaşları 23 ila 55 arasında değişen yaralılardan 3'ünün kadın, 4'ünün de erkek olduğunu ifade eden Dokucu, "Bu hastalarımızın ikisinde ağır olarak nitelendirebileceğimiz bir tablo söz konusudur" dedi.

Ali İhsan Dokucu, birinin de polis olduğunu belirttiği yaralıların durumları hakkında şu bilgileri verdi: "Hayati risk içermesi açısından en önemli hasta Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olan 45 yaşındaki bir bayan hastadır. Her iki ayağında da çok ciddi yaralanma vardır. Ayağının birinde tam kopma, diğerinde de ciddi bir yaralanma vardır. Şu dakikalarda ameliyathanede kendisine müdahale edilmektedir. Aynı hastanedeki ikinci hastamız da bir bayandır. Onda yüzeysel şarapnel yaralanması var ancak hayati tehlikesi yok. Şişli Etfal Hastanesinde ise ilgili arkadaşlarımızla beraber hastalarımızı ziyaret ettik. 5 hasta var bu hastanede. Bunlardan bir tanesinin durumu diğerlerine göre biraz daha ağırdır. Kendisinde yüz yanığı ve yüzeysel yaralanmalar mevcuttur. Aynı zamanda bir solunum sistemi yanığı söz konusudur. Bu hastamızı yoğun bakımda biraz evvel ziyaret ettim. Bilinci yerinde olmakla beraber yoğun bakım şartlarına ihtiyacı olan bir hastamızdır. Bir diğer hastamız 55 yaşında bir polis memuru. Aynı hastanemizde görevli bir polis memurumuzdur. Onda da yüzeysel yüz yanığı mevcuttur. Onun da serviste takibi yapılmaktadır. Diğeri hastalarımızda tamamen şarapnel yaralanmaları var. Herhangi bir hayati tehlike içermemektedir."

Öte yandan, yaralı polisin Seyfi Erdem, İETT şoförünün ise Üzeyfe Erdem olduğu belirtildi. Diğer yaralıların isimlerinin ise Yazgülü Şubatlı, Sami Işık, Ayten Bal ve Ceyhan Mercan ile soyadı öğrenilemeyen Agof olduğu öğrenilmişti.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş'ta meydana gelen patlamada 7 yaralı olduğunu, ancak yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Vali Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın Etiler semtinde bir üst geçidin altında bir patlama olduğunu belirterek, "Patlama sonucunda olay yerinde 7 vatandaşımız muhtelif oranlarda yaralandı. Bunların hiç birisinin hayati tehlikesi yok" dedi. Yaralıların Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavilerinin sürdüğünü ifade eden Mutlu, "Hayati tehlikelerinin olmaması önemli" diye konuştu.

OKMEYDANI VE ŞİŞLİ ETFAL HASTANELERİNDE TEDAVİ ALTINA ALINAN BİRİ POLİS 7 YARALININ İSİMLERİ BELİRLENDİ

Beşiktaş'ın Etiler semtinde meydana gelen patlamada yaralanarak, Okmeydanı ve Şişli Etfal Hastanelerinde tedavi altına alınan biri polis 7 kişinin isimleri belirlendi. Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu yakınındaki Koç Köprüsü'nün altında meydana gelen patlamada yaralanarak Şişli Etfal hastanesine kaldırılanların polis memuru Üzeyfe Erdem, İETT şoförü Seyfi Erdem, Yazgülü Şubatlı, Sami Işık ve soyadı öğrenilemeyen Agof adlı kişiler olduğu öğrenildi.

Buradaki yaralılardan Yazgülü Şubat'ın hayati tehlikesi olmamasına karşın durumunun ağır olduğu belirtildi. Okmeydanı Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların ise Ayten Bal ile Ceyhan Mercan olduğu belirtildi. Ayağından yaralanan Ayten Bal'ın ameliyata alınacağı bildirildi.

 

 


 

 


 

A.A.



Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,331 µs