En Sıcak Konular

CHP'nin İmam Hatip projesine tepki

26 Mayıs 2011 08:35 tsi
CHP'nin İmam Hatip projesine tepki

CHP’nin iktidara gelmesi halinde “ihtiyaç fazlası” diyerek yaklaşık 470 İmamHatip Lisesi’ni kapatacağını açıklaması ortalığı karıştırdı.

CHP’nin imam hatip liselerinin kapatılmasını öngören vaadine tepki yağdı. Milli Eğitim eski Bakanı Sağlam, aynı zihniyetin 28 Şubat’ta da İHL’leri yok etmeye çalıştığını hatırlatırken “Bu oyun tutmadı” dedi. HAS Partili Korkutata, projeyi CHP’nin İHL alerjisine bağlarken BBP’li Destici “Asla izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı. CHP’nin ‘Eğitim Raporu’nda yer alan ve imam-hatip liselerinin kapatılmasına yol açacak seçim vaadine eğitim sendikaları ve siyasilerden sert tepki geldi. Milli Eğitim eski Bakanı Mehmet Sağlam “Suyu geriye akıtmaya çalışıyorlar” dedi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici, “İmam-hatip liseleri milletindir kimse kapatamaz” uyarısında bulundu. HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Korkutata, CHP’nin yetiştireceği din adamlarının cuma namazının kazaya bırakılmasını savunacağını dile getirdi.

28 ŞUBAT’TAKİ OYUNUN AYNISI

CHP’nin imam hatip liseleriyle ilgili vaadine en sert tepki AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sağlam’dan geldi. CHP’nin bu görüşleri yıllardır savunduğuna dikkat çeken Sağlam, şunları kaydetti: “Sekiz yıllık eğitim tartışmaları sırasında da bunu gündeme getirdiler. Kadından imam olmaz diyerek kızların imam hatibe alınmasına karşı çıktılar. Sekiz yıllık eğitim ile ilgili tartışmalar sırasında bunu gündeme getirerek imamhatiplerin sayısını azaltmayı düşündüler. Diyanet’in ihtiyacı kadar öğrenci alınsın diyerek kapatmayı amaçlıyorlardı. Ancak başaramadılar. CHP’nin bu görüşleri yeniden gündeme getirmeyi düşündüğü görülüyor. 28 Şubat sürecinde meslek lisesi mezunlarının üniversiteye gidişini önleyerek imam hatip liseleri başta olmak üzere tüm meslek liselerini bitirmek istediler. Bu oyun tutmadı.”

CHP DİN EĞİTİMİNE KARŞI

BBP Genel Başkan Yardımcısı Destici, CHP’nin çalışmasına şiddetle karşı çıkacaklarını vurguladı. CHP zihniyetinin dinin öğretilmesine soğuk baktığına işaret eden Destici şöyle konuştu: “CHP çocukların dini eğitim almasına karşı. Bu binaların hepsi milletin kursağından kestiği paralar ile yaptırılmıştır. Kapatmaya kimsenin gücü etmez. 28 Şubat sürecinde bile kapatamadılar.” HAS Partili Korkutata da CHP’nin imam hatip konusundaki alerjisini bildiklerini anlattı. Korkutata, “CHP kendine göre din adamı yetiştirmek istiyor” ifadesini kullandı.

Öğrenciye tuhaf espri: Kasetin çıkmasın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bayburt’ta ‘yeni CHP’ söyleminin altını bir kez daha çizdi. CHP lideri, “Yeni CHP, halkın partisi olacak, ezilenlerin, işsizlerin, işçinin, köylünün, esnafın partisi olacak. CHP sizin partiniz olacak” dedi. Mitingin ardından parti otobüsüyle şehir turu atan Kılıçdaroğlu, sanayi çarşısı esnafıyla çay içti. Girdiği oto tamircisinde esnafla bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Burak Dursun’a çok tartışılacak bir ifade kullandı. Burak isminin anlamını soran Kılıçdaroğlu, öğrenciden “bilirem” cevabını alınca tebessüm etti. Burak’a kız arkadaşının olup olmadığını soran ve “çok” yanıtını alan Kılıçdaroğlu, bu sefer de “Sen çapkın bir erkeksin o zaman. Dikkatli ol kasetin çıkmasın sonra” dedi. Kılıçdaroğlu ile beraberindekiler, öğrencinin “kasetim çıkmaz” cevabına uzun süre güldü.

CHP BİZİ ÜZDÜ KABUL EDİLEMEZ

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Hüseyin Korkut: Yarım asırdır Türkiye'de eğitim veren kurumların böyle bir öngörü ile programa alınmış olması bizi üzdü. İmam Hatip Liselerinin böyle değerlendirilmesi kabul edilemez. Bu okullarda halkın çocukları eğitim alıyor. Hem mesleğe hem yüksek öğretime bireyler yetiştiriyor. Engellemelere rağmen halkın bu talebi her zaman var. CHP'nin bunu görmesi hissetmesi lazım. Bunu göremiyor olmak ciddi bir eksikliktir. Umarız yanlışlarını düzeltme yoluna giderler.  

DİN DÜŞMANLIĞININ DIŞA VURUMU

Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu: Hazırlanan eğitim raporu, açılım ve değişim sözlerini ağzından eksik etmeyen, ancak bu kavramlara sözden öte bir anlam katamayan CHP'nin din düşmanlığının dışa vurumudur. İmam-Hatip mezunlarının polis olmasından rahatsız olup bunu yargıya taşıyan CHP'nin, meslek liseleri üzerinden imam-hatipleri kapatma çabası tam bir şark kurnazlığıdır. İmam-Hatip Liselerinin dışındaki hiç bir meslek lisesinin gündeme gelmeyip, meslek lisesi tartışmasının İmam-Hatipler üzerinde yürütülmesi de gerçek niyetlerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Eğitimde fırsat eşitliğini savunuyor görülürken imam-hatiplerin kapanmasını sağlayacak uygulamaları hedef olarak önüne koyan bir partinin niyetinin samimi olmadığı görülmektedir. Lise eğitimini İmam-Hatip'lerde görmek isteyenlerin bu demokratik hak ve taleplerinin engellenmesi aynı zamanda bir insan hakkı ihlalidir. Milletimiz, gözleri önünde oynanan oyunu görmektedir. Milli ve manevi değerleriyle kavga etmeyi gelenek hale getiren, dinle barışmak yerine her seferinde kavga eden zihniyete hak ettiği cevabı da verecektir.
 
RAHATSIZLIK DUYULMAMALI

Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk: İmam hatipler bu ülkenin gerçeğidir. MEB'in hazırladığı müfredat doğrultusunda dini ve kültürel eğitim verilen İHL'nin varlığı bu ülkede kimseyi rahatsız etmemelidir. Rahatsız olunacak bir şey varsa devletin kontrolü dışında bir din eğitimi yapılmasıdır. MEB'in kontrolü ve Türk milli eğitiminin amaçları doğrultusunda bir din eğitiminin yapılmıyorsa bundan rahatsızlık duyulabilir. İHL'den rahatsızlık duyulmasını biz anlayamayız. Böyle bir şeyi de kabul etmeyiz. Türkiye'nin meselesi bu değil. Kimse bu ülkede din üzerinden siyaset gütmesin. Artık din üzerinden ve din taraftarlığı ve din aleyhtarlığı anlamında bir siyasete milletimizin fırsat vermeyeceğini düşünüyorum. Siyasi partilerin de milletimizin hassasiyetlerini değerlendirerek politikalar geliştirmesi doğru bir yaklaşım olur.

Amaç din eğitimini engellemek

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar: İmam Hatip Liseleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı diğer okullar gibi eğitim veriyor. Kuruluş amacı imam yetiştirmek değil. Rapor İmam Hatip Liselerine karşı bir tavırdır. CHP, din eğitimi verilmesini engellemeye çalışıyor. Böyle bir yaklaşımı kabul etmiyoruz. Seçim döneminde açıklaması Türkiye'yi üzmüştür.

bugün



Bu haber 983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,944 µs