En Sıcak Konular

Kadir Özbek'e soğuk duş

26 Mayıs 2011 08:04 tsi
Kadir Özbek'e soğuk duş

İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasında ifade veren gizli tanık ‘Efe’nin açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) eski Başkanvekili Kadir Özbek’in kendisini 2-3 kez Ankara’ya çağırarak “Sen bizim gözümüzün nurusun. Bak sana güvendik, oraya yolladık. İlhan (Cihaner ) abin ile beraber olmak zorundasın” diye telkinde bulunduğu şeklindeki açıklama hukukçuları ayağa kaldırdı. Mevcut deliller ve ‘Efe’nin açıklamaları çerçevesinde Kadir Özbek’in örgütlü çalışmanın içerisinde olup olmadığının soruşturulması gerektiği vurgulandı. Hukukçular ve uzmanların değerlendirmeleri şöyle:

- Emekli Askeri Hakim Yusuf Çağlayan: İddialar doğruysa Cihaner ve Özbek gibi kişiler hakkında yasal işlemyapılmalı. Beyanlarımahkeme araştıracak. Somut olaylarla diğer deliller ışığında tanık beyanının doğruluğu ortaya çıkar. Hukuken geçerli kabul edilirse Özbek hakkında da yasal işlemyapılır. Ortada sadece iddia ve ihbar değil şahit de var.

- Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya: İfadelerde adı geçen şahıslar hakkında soruşturma açılmalı. Başka deliller ışığında da şahıslar davaya dahil edilmeli. Ortada çete varsa onlar da bu çetenin üyesi olduğu anlamına gelir. Bir hukuk adamı o tarz bir telkinde bulunmaz. Ancak örgütsel bir yönü varsa söyleyebilir. Bunları söylediyse örgütsel bir bağlantısı da vardır. Bunlar doğrulanırsa ortada çok ciddi bir yapılanma ve çetenin olduğu söylenebilir.

Balyoz’dan kapsamlı planlar vardı

Gizli tanık ‘Efe’, Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner’in Başbakan ve bakanları hukuksuz dinlettiğini söylemişti. Balyoz darbe planından daha kapsamlı planlar gördüğünü anlatan ‘Efe’, planları deşifre ettiği için Cihaner tarafından hukuksuz şekilde soruşturulduğunu açıklamıştı.

Demokratik sürece katkı

Emekli Kurmay Albay Mesut Ülker: Bu tarz hukuk dışı eylemlere şahit olanlar cesaretle hareket etmeli. Şimdiye kadar hukuk dışı eylemler sorgulanmadığı için yapılanlar başarıya ulaşacakmış gibi değerlendirilmiş. Bu gizli tanık da demokratikleşme sürecine katkı yapmıştır. Herkes, rütbelisi veya sivili katkı sağlamalı ve elini taşın altına koymalı.

İllegal çalışmanın delili

Emekli Başsavcı Reşat Petek: ‘Gördüm, duydum, biliyorum, katıldım’ demesi illegal örgütlü çalışma olduğunu gösteriyor. Bağlantıları da yargı ve ordu içinde. Ayrıca yüksek yargının da illegal örgütlenmelerin destekçisi olduğunu gösteriyor. Yüksek yargıç olan Kadir Özbek, örgütlü çalışmanın neresinde, iştiraki var mı yok mu, bunun da soruşturulması gerektiği ortaya çıkıyor.

bugün



Bu haber 1,155 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,488 µs