En Sıcak Konular

Onlar artık "yeni" Demokrat!

0 0 0000 00:00 tsi
Onlar artık "Demokrat Parti" çatısı altında birleşme kararı alan DYP ve ANAVATAN Partisi, İçişleri Bakanlığı'na başvuruda gecikince DP ismi kaçırıldı. Şimdi "yeni" bir isimle zeçmen karşısına çıkıyorlar...

ANAVATAN Partisi ve DYP, ''Yeni Demokrat Parti'' adı için başvuruda bulundu.

DYP ve ANAVATAN'ın Demokrat Parti'nin kuruluşu için geçtiğimiz cuma günü İçişleri Bakanlığı'na başvurmaları bekleniyordu. Ancak gerekli belgeler tamamlanamadı ve başvuru yapılamadı.
 
Aynı gün Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait şirketlerden birinde çalışan Cemal Şen bir grup arkadaşıyla Demokrat Parti'nin kuruluşu için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu.
 
Kendisini "Demokrat Parti Genel Başkanı" olarak nitelendiren Şen, basın açıklamaları yaparak partisine sahip çıkıyor.
 
ANAVATAN'dan isim hakkı başvurusu
 
ANAVATAN Partisi, "Demokrat Parti"nin isim hakkının kendilerinde olduğunu belirterek, Demokrat Parti adı altında parti kurulması girişiminin geri çevrilmesi istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı'na başvurdu.

ANAVATAN Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Keçeciler ve Salih Uzun imzasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve İçişleri Bakanlığı'na konuya ilişkin dilekçe gönderildi.
 
Demokrat Parti'nin 8 Mayıs 2005 tarihinde yapmış olduğu Olağanüstü Büyük Kongresi'nde ANAVATAN Partisi ile birleşmek amacıyla kapanma kararı verdiği, aynı kongrede Demokrat Parti'nin isim, amblem gibi hakları da dahil olmak üzere tüm hak, alacak, borç ve mallarının ANAVATAN Partisi'ne devredilmesinin açık bir dille karar altına alındığı belirtilen dilekçede, "Bu hususlar ANAVATAN Partisi'nce 28 Mart 2006 tarihli yazılarla İçişleri Bakanlığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na bildirilmiştir" denildi.
 
Dilekçede ayrıca, "Aynı isimle yeni bir parti kurulması, resmi makamlar karşısında muhataplık ilişkisi bakımından karışıklığa da neden olabilecektir" ifadesi yer aldı.
 
"5 Mayıs'ta kamuoyu ile paylaştık"
 
ANAVATAN Partisi ayrıca, Doğru Yol Partisi ile ANAVATAN Partisi'nin, Demokrat Parti adı altında birleşme iradelerinin her iki partinin Genel Başkanları tarafından 5 Mayıs 2007 tarihinde kamuoyu ile paylaşıldığını belirtti.
 
Dilekçede, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda tutulan sicil kayıtlarında 'Demokrat Parti' ismi bulunmuyor olması gerekçesine sığınılarak, yasalarımızın 30 vatandaşımıza verdiği parti kurma hakkı çerçevesinde aynı isimle parti kurma girişimine tevessül etmek, 'bir hakkın kötüye kullanımı' olarak değerlendirilmelidir" denildi.
 
Dilekçede, basın yayın organlarından öğrenilen 30 kişi tarafından "Demokrat Parti" adı altında bir parti kurulması girişiminin geri çevrilmesi de istendi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı her iki başvuruyu inceleyecek ve Demokrat Parti adını kimin kullanacağına karar verecek.

CNNTurk



Bu haber 307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,608 µs