En Sıcak Konular

Özkök’ün “aktif marjinal grupları!”

0 0 0000 00:00 tsi
Özkök’ün “aktif marjinal grupları!” Türkiye’de “İslamcılar” ile “laikler” arasında bir gerilim var mı? Ertuğrul Özkök konuk olduğu bir konferansta “hayır” diyor ve ekliyor: Türk toplumu çok iyi organize edilmiş aktif marjinal grupların etkisi altınd

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yine eski tartışmalarına döndü ve ülke “suni” ya da “gerçek” bir gerilime sürüklendi. Yapılan Cumhuriyet mitingleri, türban tartışmaları derken “Acaba Türkiye nereye gidiyor, eski tartışmalar sümen altından çıkıyor mu” yorumlarına neden oldu.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’e göre şu anda yaşadığımızı sandığımız gerilim aslında Türkiye’nin sosyolojik gerçekliğini ifade etmiyor. Uluslararası Basın Enstitüsü’nde konuşan Özkök’e göre “Gerçekte İslamcılar ile laik kesim arasında gerçek savaş yok. Ama korkularımız var. Türk toplumu çok iyi organize edilmiş aktif marjinal grupların etkisi altında” demiş… Bunu açıp, tanımlamak gerekiyor.

Özkök’ün geçmiş yazılarına göz atıldığına “İslamcılar”ın arasındaki kimi marjinal gruplardan rahatsızlığını sık sık dile getirdiği açıkça görünüyor. Özkök’e göre AKP içinde “Arınç” gibi isimler AKP’yi merkezden uzaklaştırıyor ve partiyi “yanlış” yönlendirerek Türkiye’de siyasi gerilimin doğmasına sebep oluyor. Özkök, AKP bu isimleri “pasifize” ettikten sonra Cumhuriyet mitingine katılan kesimlerin AKP’ye bir şans vermesi gerektiğini düşünüyor.

Bu “marjinalliğin” bir bölümü… Marjinalliğin diğer yanında Özkök’ün “Kemal Kerinçsiz”in şahsında somutladığı ulusalcı kesim geliyor. Bunun bir örneğini Özkök geçtiğimiz günkü yazısının sonunda vermişti. Özkök “Arınç’sız ve Kerinç’siz” bir Türkiye isteğinde bulunmuştu.

Özkök’ün “marjinal gruplar” sınıflandırmasına tüm ulusalcılar giriyor mu? Belki… Tuncay Özkan, Doğu Perinçek, Türkan Saylan, Şener Eruygur ve Nur Serter gibi isimler bu sınıflandırmaya giriyor olmalı… Saylan belki de diğer isimlerle yan yana “marjinal” olarak anılmaktan hoşlanmayacaktır. Ancak Saylan aynı kürsüyü o isimlerle paylaşmakta bir beis görmediği için Saylan’ı da o sınıfa katıyoruz. Özkök’ün de o kürsüdeki isimleri aynı kefeye koyduğu yüksek olasılık. Özkök bu marjinal isimlerin devre dışı kalmasıyla Türkiye’nin gerilimden kurtulacağına inanıyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,433 µs