En Sıcak Konular

Gülen üzerinden 12 Eylül benzeri ihtilal...

24 Mayıs 2011 17:14 tsi
Gülen üzerinden 12 Eylül benzeri ihtilal... "Fethullah Gülen ve etrafındaki 5 kişi hakkında yakalama emri çıkacaktı. İlhan Cihaner'in araştırmasına göre Fethullah Gülen Cemaatinin Türkiye'de 12 milyon mensubu varmış. Yakalama emri çıkınca da o 12 milyon insanı sokağa dökmeyi hedefliyordu."

Islak imzalı belge davasında tanık olarak ifadesine başvurulan gizli tanık Efe, "Fethullah Gülen ve etrafındaki 5 kişi hakkında yakalama emri çıkacaktı, İlhan Cihaner'in araştırmasına göre Fethullah Gülen cemaatinin Türkiye'de 12 milyon mensubu varmış. Yakalama emri çıkınca da o 12 milyon insanı sokağa dökmeyi hedefliyordu. Bu şekilde de 12 Eylül benzeri bir ihtilalin ortaya çıkmasını sağlayacaktı." iddiasında bulundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen irtica ile mücadele eylem planı belgesine ilişkin davanın 19'uncu duruşmasında gizli tanık Efe, daha önce Erzincan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifade kapsamında şahit olduğu konuları anlatmaya devam ediyor.

GÜLEN ÜZERİNDEN 12 EYLÜL BENZERİ İHTİLAL PLANLANIYORDU

Gizli tanık Efe "Fethullah Gülen ve etrafındaki 5 kişi hakkında yakalama emri çıkacaktı, Erzincan Askeri Savcılığı tarafından. İlhan Cihaner'in araştırmasına göre Fethullah Gülen Cemaatinin Türkiye'de 12 milyon mensubu varmış. Yakalama emri çıkınca da o 12 milyon insanı sokağa dökmeyi hedefliyordu. Bu şekilde de 12 Eylül benzeri bir ihtilalin ortaya çıkmasını sağlayacaktı. Bunu yaparken İlhan Cihaner tabi tek başına hareket etmiyordu. En büyük desteği Saldıray Berk'ten alıyordu. Nitekim 2009'un başlarında 3. Ordu'da yapılan seminerin de içeriği direkt bununla ilgiliydi. Bütün hazırlıklar yapılmıştı. Bu seminere katılan 2 tane Başsavcı vardı. Biri İlhan Cihaner, diğerini söylemek istemiyorum. Başka bir ilin başsavcısıydı. İstanbul ve Ankara'dan gelen general seviyesinde birçok kişi katıldı. 17 veya 16 ilin alay komutanı bu seminere katıldı. Bu seminer yaklaşık 3-4 gün sürdü. İlhan Cihaner'in hazırlamış olduğu tabiri caizse yemek, onların önlerine, onayına sunulacaktı ki daha sonra okeylendi olay." iddiasını dile getirdi.

DURSUN ALBAY VE ORADAKİ ALBAYLAR BENİM BAĞLANTILARIMI BİLMİYOR

3. Ordu'da 2009 yılında yapılan darbe toplantısına katılan sivil kişilerin olduğunu tekrarlayan gizli tanık Efe, "Benim onlarla da çok sıkı diyaloğum vardı. Onlardan aldığım bilgi, İlhan Cihaner'in hazırlamış olduğu soruşturmayı onların önüne sunması. Dursun Albay ve yanındaki birkaç albaydan almış olduğum bilgiler doğrultusunda ben burada hani şu an bir Balyoz soruşturması var, onunla ilgili bir şeyin planın devreye sokulduğuna bizzat kendim şahit oldum. Sivil olan kişilerden biri bana şunu söyledi katılan kişilerden biri. Kendisi Erzincan Avcılar Federasyonu Başkanı Yaşar Baş'tır. O toplantıya katılmıştır. Cemaatleri hiç sevmez. Bana şunu söyledi; dedi ki bu AK Parti Hükümetinin dedi 2011 seçimlerinden önce bitireceklerdi işini. Oradan aldığım bilgiler ve değişik kaynaklardan aldığım bilgilere göre bu seçim döneminden önce ortalığı kana bulamayı düşünüyorlardı. Ben bunu ta 2 sene önceki ifademde belirttim 2011 seçimlerinden önce 2009 yerel seçimlerinde de uygulanmak üzere; 2011 seçimlerine 1 ay kala ortalığı kana bulayacaklardı. Eğer iktidar hakikaten tek başına iktidara gelirse ortalığı kana bulayacakları o seminerde konuşuldu. Bunu ben 2 sene önceki ifademde söyledim." iddiasını tekrarladı.

Söz konusu toplantıya katılan askerlerden bazılarını teşhis edemediğini belirten gizli tanık, bu isimlerden bir kaçını basında takip ettiği haberlerden gördüğünü söyledi. Tanık Efe, bunlardan birinin geçen hafta kırsalda öldürülen 3 tane PKK'lı cesedi otopsiden kaçırdığı iddia edilen Tumgeneral Bakıcı olduğunu ifade etti. Gazete oradan bir tümgenerali gördüğünü belirten tanık Efe, "Dedimki ilk defa görüyorum. Gazetede resmini görünce Mustafa Bakıcı Tümgeneral o da oradaydı. Fakat kendisini tanımadığım ve daha geçen hafta gördüğüm için şu anda da ilk defa söylüyorum. Orada ifademde yoktur. Mustafa Bakıcı da vardı. Sınırlar bölge komutanı olduğunu duydum. Daha yeni öğrendim. Bunun da kayda geçmesini istiyorum." dedi.

Olayı deşifre ettiğinin anlaşılması üzerine soruşturma yağmuruna tutulduğunu belirten tanık Efe, "21 ayrı soruşturma geçirdim. Cihaner, mesleğim nedeniyle Adalet Bakanlığı'na sorması gerektiği halde Özel yetkili olduğu için sorma lüzumu hissetmeden hakkımda soruşturmalar açtı. O soruşturma içeriğinde silah kaçakçılığı, tarihi eser kaçakçılığı, ondan sonra izinsiz kazı yapmak, efendim rüşvet almak, işte haksız kazanç sağlamak şu bu hesapların kabarık olması var. Cihaner beni usulsüz olarak soruşturdu. Şu an hakkımda yürüyen hiçbir soruşturma yoktur. Hiçbir mahkeme yoktur, kovuşturma yoktur." diye konuştu.

Bu aşamada Kadir Özbek tarafından Ankara'ya 2-3 kez çarıldığını belirten Efe, "Ali Ertosun'u da çağırdı. Bana 'Sen bizim gözümüzün nurusun. Bak sana güvendik, seni oraya yolladık. Sen İlhan abin ile beraber olmak zorundasın. Seni kandırmışlar. Sen oradaki onlara göre tezgahı ancak sen bozabilirsin.' diye bana fikir verdi. Ancak ben vicdanımın sesini dinlediğimi söyledim." dedi.

BENİ PKK'YA ÖLDÜRTMEYE ÇALIŞTILAR

Bu görüşmelerin ardından PKK'nın 7 bin 200 kişilik dağ kadrosunun bulunduğu bir ilçeye tayininin çıkarıldığını belirten Efe, "Beni oraya, 'Bu adamı yok etsinler.' diye gönderdiler. Nitekim o da oldu, bir hakim arkadaşla beni zehirlediler. Temizlikçimin de kocasını öldürdüler." iddiasında bulundu.

Cihan



Bu haber 1,312 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,797 µs