En Sıcak Konular

Vicdanlı hırsız, "haram yiyemedi"...

0 0 0000 00:00 tsi
Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bir eve giren hırsız, çaldığı değerli eşya ve parayı 10 gün aradan sonra bir poşet içinde eksiksiz olarak geri getirip, evin balkonuna astı. Hırsız bir de özür notu bıraktı.

Kemer Merkez Mahallesi'nde 3 Mayıs akşamı 29 Julia ve 31 yaşındaki Emir Bacaksız çiftinin evine giren hırsız, Emir Bacaksız'ın eşi için özel siparişle yaptırdığı 4 taşlı pırlanta evlilik yüzüğü, aralarında kolyeler ve küpelerin bulunduğu mücevherler ile kamera ve saat gibi değerli eşyaların yanı sıra 600 YTL'yi alıp kaçtı. Olayı polise haber veren çift, günlerce hırsızın yakalanmasını ümit etti, ancak herhangi bir gelişme kaydedilmedi. Olaydan 10 gün sonra işten gelip çamaşır asmak için mutfak balkonuna çıkan Julia Bacaksız, askılığa mandallanmış siyah bir poşetin içerisinde çalınan eşyalar ve paranın eksiksiz bir şekilde durduğunu görünce şaşkına döndü. Poşetin yanına iliştirilmiş bir not da bulan Bacaksız, hemen Kemer'de butik işleten eşini arayıp durumdan haberdar etti.

El yazısıyla kaleme alınan özür notunda, “Yaptığımı cahilliğime verin'' diyen meçhul hırsız, daha önce de çaldığı eşyaları geri getirmek için girişimde bulunduğunu, ancak komşular tarafından kovularak uzaklaştırıldığını anlattı. “Kaç günden beri gelmek istedim ama bir tane amca beni kovmuştu'' diyen meçhul hırsız, “Ben haram lokma yiyemem. Size gelmek için yüzüm kalmadı. Benim büyüğümsünüz. Allah belamı versin'' ifadelerini kullandı.
     
‘BANA GELİRSE YARDIMCI OLACAĞIM’

Olayın ardından sevinci ve şaşkınlığı bir anda yaşayan Bacaksız çifti ise polisi arayıp çalınan eşyaların bulunduğunu haber verdi. “Benim için eşime aldığım evlilik yüzüğünün anlamı büyüktü'' diyen Emir Bacaksız, hırsızın eve geliş- gidiş saatlerini öğrendikten sonra planını uygulamış olabileceğini söyledi. Hırsızın her iki gelişinde de balkon girişini kullanmış olabileceğini tahmin ettiklerini belirten Bacaksız, “Her ne kadar zaten bizim olan şeyleri iade etmiş de olsa kendisine minnet duyuyoruz. Vicdan sahibi bir hırsızmış. Gelip beni bulması halinde hayatını kolaylaştırmak için elimden gelen hiçbir şeyi esirgemem. En azından düzenli bir gelire kavuşabilmesi için iş bulması konusunda yardımcı olabilirim'' diye konuştu.

milliyet



Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,390 µs