En Sıcak Konular

'Baykal ile MHP kaseti aynı merkezden olabilir'

24 Mayıs 2011 13:47 tsi
'Baykal ile MHP kaseti aynı merkezden olabilir'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Deniz Baykal ve MHP'lilerin kasetinin aynı merkez tarafından yapılmış olabileceğini söyledi.

Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal A'daki 'Görüş Farkı' programına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, MHP'yi sarsan kaset skandalına yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. MHP yöneticilerinin istifasına yol açan kasetlerin organize bir iş olduğunu, siyasetin yeniden dizayn edilmek istendiğini savunan Çiçek, Deniz Baykal ve MHP'lilerin kasetinin aynı merkez tarafından yapılmış olabileceğini dile getirdi. Hükümet olarak kaset olayından son derece rahatsız olduklarını da vurgulayan Çiçek, "Kaset olayı sıradan bir iş değil, organizedir. Biz bu işten rahatsızız. Bu zıkkımın hiçbir yerinde yokuz ve olmak da istemeyiz. Hükümet yapılması gereken ne varsa yapıyor. Bu işin ortaya çıkarılmasını en fazla da biz isteriz." diye konuştu.

"FETHULLAH GÜLEN MHP İLE NİYE UĞRAŞSIN?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin kaset skandalıyla ilgili haksız eleştiri ve iftiralara maruz kaldığı için konuşmak zorunda kaldığını da söyleyen Cemil Çiçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AK Parti'yi ve okyanus ötesi imasıyla Fethullah Gülen'i zan altında bırakmasını da eleştirdi.

"Niye Fethullah Gülen ABD'de MHP ile ilgili böyle bir işe alet olsun?" sorusunu yönelten Çiçek, şöyle devam etti: "Bir kısım masum insanların bu tartışma içine çekilmesi, günahlarının alınması doğru değil. Kim olduğunu biliyorlarsa söylesinler. Hiç alakası olmayanları, çamurun içine çekmek ahlaki ve hukuki değildir. Şuralar buralar demek yerine kim ne biliyorsa deliller ortaya konsun, toplum bilgi kirliliğinden kurtulsun. İnsanlar sui zanlarda bulunmasın."

Türkiye'de bazı odakların siyasete 'Hacivat-Karagöz' oyunu gibi rol biçmeye çalıştığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Çiçek, "Türkiye'de siyaset yeniden dizayn edilmek isteniyor. Bunu göz ardı etmeyelim. Arkadaki oyunu iyi görmek gerekiyor. Bu işin içinde içerden ve dışarıdan unsurlar olur." dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN YÜZDE 28 SENDROMU"

Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadleri ve siyasi geleceğine ilişkin de çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Kılıçdaroğlu'nun neredeyse 'cennetten parsel' vaad ettiğini öne süren Çiçek, "Kılıçdaroğlu Türkiye iktidarı için siyaset yapmıyor. İktidara gelemeyeceğini de biliyor. Hedefi parti içi iktidardır. O yüzden bol keseden vaat ediyor." iddiasında bulundu.

CHP'nin eski lideri Deniz Baykal'ın partiyi yüzde 28 oyla devrettiği şeklindeki sözlerini de hatırlatan Çiçek, "Kılıçdaroğlu ve ekibinde yüzde 28 sendromu var. Genel Başkanlığı bıçak sırtında. Bu çerçevede oy alırsa ortalık karışacak. Yüzde 29,30 da o çevreler için bir şey ifade etmez." şeklinde konuştu.

Çiçek, CHP'deki parti içi muhalefetin şimdiden 13 Haziran hesapları yaptığını ve Ankara'nın değişik yerlerinde bürolar kurduklarını da kaydetti.

"DEMİREL İSTEDİĞİNİ SÖYLERSE İSTEMEDİĞİNİ İŞİTİR"

Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son zamanlarda eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i seçim meydanlarında eleştirmesine de değindi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti'nin Demirel'i hedef yapmasını şöyle değerlendirdi: "Sayın Demirel'le bizim uğraştığımız filan yok. Partiler üstü konumda olması gerekirken yeri geldi sokağa çağrı yaptı, yeri geldi Cumhurbaşkanlığı meselesine girdi. İstediğini söyleyen, istemediğini işitir. Herkes olduğu yerde dursa; durmuyor. Ben, olduğu yerde durmadığı kanaatini taşıyorum."

cihan



Bu haber 944 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,452 µs