En Sıcak Konular

"Eurovision eşcinsellerin federasyon kupası oldu"

0 0 0000 00:00 tsi
İngiliz gazeteleri bugün Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan ve Sırbistan'ın kazandığı Eurovision Şarkı Yarışması'yla ilgili yorumlar ve değerlendirmelerle dolu.

Daily Telegraph, özellikle Doğu Avrupa ülkeleri arasında komşuların birbirlerine verdiği oylara dikkat çekiyor.

1981'de birinciliği İngiltere'ye getiren Buck's Fizz grubundan Bobby G'nin sözcüsü bu koşullarda, bir Batı Avrupa ülkesinin yarışmayı kazanmasının çok zor olacağını söylüyor. Önerisiyse, yarışmanın ikiye ayrılması, Doğu ve Batı Avrupa'nın birincileri arasında bağımsız bir heyetçe seçim yapılması.

Daily Telegraph yazarı Jim White "Herşey değişiyor. Eurovision hariç..." demiş yazısının başlığında. Yazar alaylı bir dille yarışma hakkında en sıradışı bulduğu şeyi paylaşmış okurlarıyla: "Yarışmadaki her şarkı aynı şekilde ve tutarlı biçimde berbat. Yarışmayı seyrettiğinizde, bir kıtadaki yaklaşık 728 milyon kişiden hiçbirinin, söylendiğinden daha uzun süre beyinde kalacak bir beste yapamayacağına inanmaya başlıyorsunuz. Eğer biri bana Cumartesi günü feragat ettiğim hayatımın dört saatini nerede yeniden kazanabileceğimi söyleyebilirse, ona minnettar olacağım."
     
Eski Yugoslavya'nın oyları Sırbistan'a

Guardian ise eski Yugoslavya'yı oluşturan tüm ülkelerin Sırbistan'a 12 puan verdiğine dikkat çekmiş. 'Oy bağlantılarını' da hatırlatan gazete ilk beş ülke içinde, nüfusu Ortodoks Hristiyan ya da eski Komünist olmayan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirtiyor.

Guardian yazarı Janine Gibson ise artık Eurovision'un sonuna gelinmiş olabileceğini söylüyor, bu durumdan yarışmayı halka açan Avrupa Yayıncılar Birliği'ni sorumlu tutuyor.
Gibson'a göre, "Blok oylar sonucu, Balkan ülkeleri ve Türk diasporası hakkında biraz bilgi sahibi herkes, yarışmanın sonucunu önceden kestirebilir." Independent ise Sırbistan'ın, Karadağ'ın ayrılması sonrası katıldığı ilk Eurovision'da birinciliği kazandığını hatırlatıp, başyazısında "Sırbistan için tatlı şarkı" diyor.

Independent'a göre, eğer yarışmayı kaybetseydi, Sırp şarkıcı Maria Şerifoviç'e ülke medyası "lezbiyen" olduğu için daha çok saldıracaktı. "Şerifoviç'in zaferi onları susturdu" diyor gazete ve ekliyor: "Yeni Sırbistan sesini buldu, görünen o ki bu ses alelacele susturulamayacak".
Times ise sayfalarından birinde Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkelere, komşularından kaç puan geldiğinin listesine yer vermiş. Yarışmayı kazanan Sırbistan'ın 268 puanından 91'i, ikincisi Ukrayna'nın da 235 puanından 88'i bu ülkelerin komşularından gelmiş. 4. olan Türkiye'yeyse 168 puanın sadece 18'i komşularından. Bu kategoride Türkiye'den daha az puanı olan ülkelerin hepsi, yarışmanın son beş sırasında...
     
Times: Kenan Doğulu Ricky Martin'e yanı değil!

Times yazarı Robbie Millen, birinciliği hak eden ülkenin Ukrayna olduğu kanısında. Millen Ukrayna'nın birinciliğinin, Balkan ülkelerinin yaptığı hileyle çalındığını söylüyor. "Eurovision Şarkı Yarışması dünya çapında, eşcinsellerin Federasyon Kupası'na dönüştü" de diyor Millen. Türkiye'ye 4.lük getiren Kenan Doğulu hakkında da ilginç bir yorum yapmış:
"Gerçi aynası aksinin kanıtıydı ama, Türkiye'nin Ricky Martin'e yanıtı olduğu yönündeki yanlış anlamaya karşın, kalçalarını kıpırdatıp, hoplayıp sıçrayarak dans eden Kenan Doğulu'yu seyretmek eğlenceli değil miydi? Eğer Kenan Doğulu, Türkiye'nin Ricky Martin'e yanıtıysa, Türkler soruyu da yanlış duydular demektir." Times başyazısında ise "Eğer onları yenemezsen" diyor. 24 ülke arasında 23. olan İngiltere'ye de, Eurovision Şarkı Yarışması için şakayla karışık yeni bir strateji önermiş:
"Biz oyunu elbette kurallarına göre oynadık, burada halk oyunu, pek de arka bahçemizde sayılamayacak Türkiye'ye verdi. Diğer ülkelerin çoğuysa doğrusu hile yaptılar. Sadece geçmişte bir dönem Birleşik Krallık'ın parçası olan İrlanda ve eski sömürgemiz Malta bizi destekledi. Bu durumda Avrupa'yı, İngiliz Uluslar Topluluğu'nu da kapsayacak şekilde güneye doğru genişletmek gerek. Alın Avustralya'yı, Yeni Zelanda'yı. Botsvana'yı, Malavi'yi, Zambiya'yı dahil edin. Gösteri de şöyle sonuçlansın: CapeTown'dan herkese merhaba. Şimdi Güney Afrika halkının oylarını aktarıyorum..."

bbc



Bu haber 266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,474 µs