En Sıcak Konular

Gül, çok net konuştu: Artık eski yönetime...

23 Mayıs 2011 19:50 tsi
Gül, çok net konuştu: Artık eski yönetime... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ile görüşmesinde, ''Artık Libya'da eski yönetime yer yok'' dediği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül, "İnşallah bundan sonra da çok büyük bir dayanışma içerisinde olacağız. Bu çekilen acılar bitecek. Bundan sonra Libya'nın mamur olması, Libya halkının mutlu, özgür olması için de ne gerekirse yapılacak." dedi.

Gül, kabul salonuna Selamun Aleykum diyerek giren muhalif lideri 'Aleykumselam, Ehlen ve Sehlen' sözleriyle karşıladı.

Abdülcelil, görüşmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya lideri Muammer Kaddafi'nin çekilmesini istediği gün Libya'nın bütün şehirlerinde Türk bayraklarının dalgalandığını söyledi. Mustafa Abdülcelil, Libya halkının sürekli Türk Milli Takımı'na destek verdiğini, Libya'da birçok Türk kökenli asil aileler bulunduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül de, "Bizim tarihimiz bir. İnşallah bundan sonra da çok büyük bir dayanışma içerisinde olacağız. Bu çekilen acılar bitecek. Bundan sonra Libya'nın mamur olması, Libya halkının mutlu, özgür olması için de ne gerekirse yapılacak." ifadelerini kullandı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Libya'nın mevcut durumu ve bundan sonraki süreçte yaşanabilecek gelişmeler masaya yatırıldı. Çankaya Köşkü'ndeki görüşmeye, Libya heyetini ağırlayan Gül, çalışma masasında Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdül Celil'i dinledi. Abdül Celil, Kaddafi'nin ülkeyi terk etmesini ilan ettiği gün, bütün Libya şehirlerinde Türk bayrağı dalgalandığını söyledi. "Aynı zamanda nasıl Libya halkı 2002 Dünya Kupası'nda Türk milli takımını desteklediyse, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda da Türk milli takımını destekledi." dedi.

Abdül Celil'in Libya'da köklü Türk ailelerinin olduğunu söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Gül, "Tabi tabi bizim tarihimiz bir. Bundan sonra da beraber olacağız. İnşallah acılar bitecek. Bundan sonra da Libya'nın mamur olması için Libya halkının mutlu özgür olması için de ne gerekiyorsa yapacağız." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül'e, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu eşlik etti.

Libya lideri Muammer Kaddafi muhalifleri tarafından oluşturulan Ulusal Geçiş Konseyi, Bingazi merkezli olarak faaliyet gösteriyor. Mustafa Abdülcelil, daha önce Kaddafi rejiminin adalet bakanıydı.

(CİHAN)



Bu haber 1,183 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,630 µs