En Sıcak Konular

Yıldız Üniversitesi'ndeki olaylar sona erdi

23 Mayıs 2011 18:48 tsi
Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan merkez kampusünde öğle saatlerinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında başlayan olaylar sona erdi.

Polisin gazlı müdahalesi sonrası C Blok içine barikat kuran öğrenciler, akşam saatlerinde eylemlerine son verdi. Üniversite yönetimi ile yapılan pazarlık gereği gözaltına alınmayan öğrenciler çıkışta basın açıklaması yaptı. Öğrenciler polisi protesto ederek gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki olaylar saat 17.00 itibariyle son buldu. Polisin gazlı müdahalesinin ardından üniversite içinde C Blok kapısında barikat kuran öğrenciler ile üniversite yönetimi arasında yaklaşık 3 saattir süren görüşmeler sonunda öğrenciler eylemlerine son verdi.

Üçü erkek 12 öğrencinin gözaltına alındığı olaylar sonunda üniversite dışına çıkan öğrenciler basın açıklaması yaptı. Atılan gaz bombalarını ve kanlı bezleri gösteren öğrenciler, arkadaşlarının kantinde otururken gözaltına alındığını iddia etti. Sınavların iptal edildiğini ve bazı arkadaşlarının laboratuarlardan alındığını savunan öğrenciler, "Hocalarımız kapı önünde bekleyerek bizleri polise vermediler. Bugün onlarca arkadaşımız yaralandı. 12 arkadaşımız gözaltına alındı. Gözaltındaki arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Grup açıklamanın ardından sloganlar atarak olaysız dağıldı. Bu arada üniversitenin diğer kapısından dışarı çıkartılan karşıt görüşlü öğrenciler de polisin ikazlarıyla olaysız dağıldı.

(CİHAN)



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,563 µs