En Sıcak Konular

Demirtaş: Kasetlerin arkasında hükümet var

23 Mayıs 2011 17:34 tsi
BDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, MHP yöneticilerinin ortaya çıkan kasetleri ile ilgili olarak hükümeti ve Fethullah Gülen cemaatini suçladı.

BDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, MHP'ye yönelik kaset komplosuyla ilgili "AKP hükümeti bu olaydan faydalanmıştır, bu nettir. Faydalanan suça ortaktır. Hukuki olarak demiyorum ama AKP siyasi olarak birinci faildir" dedi.

BDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, dün akşam Show TV'de yayınlanan "Siyaset Meydanı Seçim Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

MHP'YE KASET ŞANTAJI DEMOKRATİK DEĞİL

Siyasete yön verme konusunda dünyanın birçok ülkesinde hukuki olmayan birçok yol yöntem deneniyor. Son zamanlarda partilerin geleceğiyle ilgili gayri ahlaki müdahaleler var. Bunun hangi partiye olduğunun çok ötesinde siyaset kalitesini düşüren bir tarza dönüşmüş durumda. MHP'ye ya da başka bir partiye böylesine bir tarzla yaklaşımın demokratik olmadığını düşünüyorum. CHP'ye de benzer bir yaklaşım oldu. Bir parti bitecekse ona seçmen karar verir. Bunun dışındaki yol yöntem askeri darbeler, kaset şantajlarıyla siyasi partilerin sistem dışına itilmesi sıkıntılı tehlikeli bir meseledir. Kim tarafından yapıldığını bilmek zordur ama kime hizmet ettiği noktasında yapanların ideolojilerini tespit etmek mümkün.

BAŞBAKAN İKİ PARTİLİ MECLİS İSTİYOR

Başbakan son bir iki açıklaması hariç bu meseleden siyasi rant elde etmeye yönelik bir yol sergiledi. AKP hükümeti bu olaydan faydalanmıştır. Faydalanan suça ortaktır. Siyasi olarak birinci faildir, hukuki olarak demiyorum. Sonuçlarından faydalanmak açısından diyorum. Başbakan iki partili Meclis istiyor. Bu projeler buna hizmet ediyor mu etmiyor mu ona bakmak lazım. Doğrusu ediyor. AKP'nin yaklaşımı siyasi ahlak açısından doğru olmamıştır. Bundan rant elde etmek toplumun kimyasını bozar. Bu olay toplumun kimyasını bozmuştur. AKP de buna hizmet etmiştir.

GÜLEN CEMAATİ EMNİYETTE ÖNEMLİ BİR ÖRGÜTLENMEYE SAHİP

Fethullah Gülen Cemaati'nin Emniyet içerisinde istihbarat içerisinde önemli bir örgütlenmeye etkileri olduğunu, cemaatin hakim güç haline geldiği inkar edilmiyor. Bu tür olaylar bu kadar rahat gerçekleşebiliyorsa failleri bulunamıyorsa, bir ilişki aranabilir. Ama cemaatin etkisi nedir bilemiyoruz. Yargıda cemaatin ne kadar etkisi var bunu da bilemiyoruz.

GÜLEN HAKSIZ REKABETE YOL AÇIYOR

Siyasi kimlikleri olanlar sizin muhatabınızdır. Ama cemaat altında yapılınca dokunulmazlık oluyor. Haksız rekabete yol açıyor. Siyaset yapacaksınız bunun yolu cemaat olmamalıdır. Din gibi toplumun değer verdiği başlık altında siyasette etkili olursanız haksızlığa neden olursunuz.

CEMAAT SİYASETİN DANİSKASINI YAPIYOR

Gülen cemaati siyaset yapmıyoruz altında siyasetin daniskası yapılıyor. Bizi doğrudan etkileyen olumsuz durumlar ortaya çıkıyor. KCK operasyonlarında cemaatin istihbari yönden etkileri açısından ciddi duyumlarımız var. Ama olup biten her şeyin sorumlusu AKP'dir.



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,314 µs