En Sıcak Konular

'Kritik kavşağa ulaştık'

22 Mayıs 2011 15:40 tsi
'Kritik kavşağa ulaştık' Yunanistan Başbakanı Papandreu'dan, Türk-Yunan ilişkilerine dair imalı gönderme.

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, 1999'dan bu tarafa Türk-Yunan ilişkilerinde gösterilen çabalar nedeniyle büyük gelişme görüldüğünü söyledi.

Yunan Ethnos gazetesinde yayımlanan röportajında Türk-Yunan ilişkilerine ilişkin bir soruyu cevaplandıran Papandreu, "Türk-Yunan ilişkilerinin gelişmesi adına 1999'da başladığımız çabalarda büyük ilerleme kaydettik." dedi.

Başbakan Yorgo Papandreu, şöyle konuştu: "Stereotipleri kırmayı başardık. Türk ve Yunanların ortak çıkarlar doğrultusunda birlikte birşeyler başarabileceklerini gösterdik. Ancak bu süreç tamamlanmadı." Papandreu, Yeni Demokrasi Partisi'nin "Türkiye'nin AB süreci gibi müzakere silahlarını kullanamadığını" savundu.

"Ne zamana bırakılarak Türk-Yunan ilişkilerinin çözümlenebileceğini ne de anlaşmazlıkların kalıcı olmasının ülkelerin çıkarına olacağını" vurgulayan Papandreu, "Ancak zor konular önümüzde. Ama bu hükümet zorlardan korkmuyor" ifadelerini kullandı.

"Türk-Yunan ilişkilerinde ipin ucunu bıraktığımız yerden yeniden tuttuk" diyen Papandreu, "Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi ve istikşafi görüşmelerin sıkılaştırılması gibi önemli adımlar attık" görüşünü dile getirdi.

"Girişimcilik ve özellikle turizm sektöründe acil ve önemli sonuçlar görüyoruz" diyerek ekonomik işbirliği konusunda iyimser bir taplo çizen Yunan Başbakan, Türk-Yunan sorunlarına dair imalı göndermede bulunarak sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi gerçekler için vaktin yaklaştığı kritik kavşağa ulaştık. Her birimizin güvenilirlik, irade ve kararlığının değerlendirileceği saate. Yunanistan da her türlü ihtimale hazırlıklı olmak zorundadır ve hazırdır. Bundan hiç şüpheniz olmasın."

(CİHAN)



Bu haber 1,165 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,529 µs