En Sıcak Konular

'Sıra yeni MHP'de'

22 Mayıs 2011 15:35 tsi
'Sıra yeni MHP'de' Baykal'ı yıkan dalga, Bahçeli'ye uzanır mı?

Radikal gazetesinden Avni Özgürel, bugünkü köşe yazısında, kaset skandalı ile çalkalanan Milliyetçi Hareket Partisi için yeni bir "yol haritası" çizdi. Özgürel'in yazısından ilgili kısım:

Ortaya çıkan bir seks kasetiyle bütün hesaplar altüst oldu. Baykal’ın CHP’nin başından uzaklaşması ‘B planı’ olmayan MHP’yi darmadağın etti. Rüzgâra ve öfkeye bıraktı kendini MHP. Referandum sonrası Bahçeli, “Birileri MHP’yi tasfiyeyi planlıyor” derken % 42’lik ‘Hayır’ oyları içinde MHP’lilerin oylarının az olduğunu, MHP’nin siyaset üretememişliğin getirdiği yıkımın farkına vardığını itiraf ediyordu. O zaman yazmıştım, özetle: Gidişat kötü, ama geri dönüş için hâlâ zaman var. Derhal rota düzeltmesi yapın.
Olmadı. Bahçeli yakın çevresine teslim oldu. Bugün kasetleri ortalığa dökülen kişilerin ahlaki zaafları hakkında bilgilendirildiği halde. Fethullah Gülen çevresini, Ak Parti’yi suçlamak, ortalığa saçılan sakillikleri komplo olarak görüp önemsememek MHP’yi bugün içine düştüğü noktaya getirdi.
Başta Bahçeli olmak üzere MHP’nin yöneticileri, değişimin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kararı olduğunu göremedi; bunun Türkiye açısından hayat-memat meselesi olduğunu da. Değişimi Ak Parti projesi sandılar. Ak Parti’nin dünyanın ve Türkiye’nin siyasi açıdan tarihsel bir dönemece girdiği noktada iktidara gelmiş olduğunu, değişimi projelendirdiği için değil kendi siyasi programıyla değişim projesi örtüştüğü için sahip çıktığını fark edemedi.
“Bundan sonra ne olur” sorusunun MHP’ye gönül/oy vermiş kitlelerin zihnini meşgul ettiğini biliyorum. O nedenle bunca laf ettikten sonra bu soruyu cevapsız bırakmayı ahlaksızlık sayarım. Yazacaklarımın içe sinip sinmeyeceğini bilmem; kanımca MHP 12 Haziran’da barajı ister geçsin ister geçmesin önümüzde ‘Yeni MHP’yi inşa’ sorunu var. Milliyetçi düşüncenin kaynağını teşkil eden demokratik milliyetçiliğin ve uluslararası tablonun Türkiye’nin önüne koyduğu imkanları kavrayacak değişimin kavranmasını gerektiren bir tablo bu.
Duygular değil akıl galip gelirse beladan hayır çıkarmak mümkün.



Bu haber 1,346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,439 µs