En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: 9 yıl askerlik yaparız

22 Mayıs 2011 14:18 tsi
Askerliği kısaltma sözü veren Kılıçdaroğlu, Esenyurt'ta partililere 'yeri gelirse 9 yıl da yaparız' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye barışı getireceklerini belirterek, ''Siyaset kurumu görevini yapmadı. 30 yıldır süren çatışma dönemini bitireceğim. Bedeli ne olursa olsun barışı getireceğiz. Herkes huzur içinde olmalı'' dedi.

Kılıçdaroğlu,seçimçalışmaları kapsamında Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda, seçim otobüsünün üstünden halka seslenerek, dünyanın en güzel ülkesi Türkiye'de, insanların güzel ancak çatık kaşlı olduğunu belirtti.

Ülkede işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk sorunun çözülmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, cebini düşünen iktidarın bu sorunları çözmediğini kaydetti. Aile sigortası projesinden bahseden Kılıçdaroğlu,CHPiktidarında bu sorunların çözüleceğini, bir çocuğun bile yatağa aç girmeyeceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, kadınlara seçme ve seçilme hakkını getiren partinin CHP olduğunu, CHP'li kadın milletvekillerinin Meclis'te ülkenin sorunlarını dile getireceklerini bildirdi.

CHP'nin ikinci bir devrime imza atacağını, aileleri güvence altına alacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, miting alanındakilerin sloganları üzerine, ''(Vur vur inlesin,AKPdinlesin) diyorsunuz. AKP'ye dinleteceğim hiç merak etmeyin. Onun gövdesini bütün Türkiye'de ben silkeliyorum, dallarını da siz silkeleyin. Dallarını silkeleyin ama aşağıya meyve düşebilir diye beklemeyin, dikkatli olun her an Recep düşebilir'' diye konuştu.

''YGS'de şifre'' iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, 1 milyon 700 bin öğrencinin geleceğiyle oynandığını, çocuklarının geleceğiyle oynanan ailelerin 12 Haziran'da AK Parti'ye ''dersini vermesi gerektiğini'' kaydetti.

Askerlik süresini kısaltacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, ''(Kim ülkeyi savunacak) dediler. Hiç meraklanmasınlar, ihtiyaç duyulduğunda 9 ay değil 9 yıl askerlik yaparız'' dedi.

Yasakların olmadığı, internetin kısıtlanmadığı bir ülke istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Barışın, huzurun olduğu bir ülkeyi getireceğiz. Herkes huzur içinde olmalı. Bu ülkeye barışı getireceğiz. Siyaset kurumu görevini yapmadı. 30 yıldır süren çatışma dönemini bitireceğim. Bedeli ne olursa olsun barışı getireceğiz. Herkes huzur içinde olmalı'' diye konuştu.

Öte yandan, Kılıçdaroğlu Esenyurt'ta bir kahveyi ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti.

aa



Bu haber 1,540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,151 µs