En Sıcak Konular

CHP'den suç duyurusu

22 Mayıs 2011 09:26 tsi
CHP Denizli örgütü, İsmailağa cemaatinin siyasî propaganda yaptığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Merkez ilçe başkanlığı, cemaat mensuplarının cami cemaatlerine CHP'yi kötüleyip AK Parti lehine konuşmalar yaptığını iddia etti. Suç duyurusunda, Valilik ve savcılığın bunu tespit etmesi istenirken MOBESE ve diğer güvenlik kameraları ile kimlik tespiti yapılabileceği belirtildi. Takip için her türlü teknik donanımın kullanılması istendi.CHP Denizli teşkilatı, İsmailağa cemaatinin kendisi aleyhinde propaganda yaptığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. CHP Merkez İlçe Başkanlığı, cemaat mensuplarının kimliklerinin MOBESE ve diğer güvenlik kameraları kayıtlarından tespit edilerek yakalanmasını istedi. Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, yaptığı yazılı açıklamada, İsmailağa cemaati mensuplarının din üzerinden siyasi propaganda yaptığını ileri sürerek valilik, savcılık ve İl Seçim Kurulu'na suç duyurusunda bulundu.

Yurtseven, cemaat mensuplarının Denizli merkez ve ilçelerinde, halkın dinî inançlarını siyasi amaçlarına alet ettiklerini öne sürdü. Ayrıca CHP'ye yönelik iftiralarda bulunduklarını iddia etti. Suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı: "Bu kişiler özellikle namaz vakitlerinde camilere gitmekte, burada cemaate konuşmalar yapmakta, esnafları ve kamu kurumlarını da ziyaret etmektedirler. Buralarda, 'CHP iktidara gelirse camileri bile yıkar, size namaz da kıldırmazlar. Denizli'de boşanmaların sayısı arttı. Bu ayrılıklar, Allah korkusu olmayışından. Allah korkusunu çiftlere hatırlatmak şart oldu. Aksi halde boşanmaların önüne geçilemez. Gençler de dinden uzaklaştı. Gençliğe dinini öğretmek istiyoruz.' diye özetlenebilecek ve CHP'ye oy verilmemesi, AKP'ye verilmesi yolunda konuşmalar yapmaktadırlar. Öğrendiğimize göre bu kişiler, halen Denizli merkez ve ilçelerinde bu çalışmayı sürdürmektedir."

Bu kişilerin kimliklerinin MOBESE kamerası kayıtlarından tespitinin mümkün olduğunu belirten CHP İlçe Başkanı, "Türkiye Tayyibistan değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir ve sahipsiz değildir. Halkın din duygularını sömüren bu eylemler, mutlaka mercek altına alınmalı ve sorumlular hakkında gerekli soruşturma yapılmalıdır." diye seslendi. İsmailağa cemaati mensuplarının 81 ilde gruplar halinde dağılarak AKP'ye arka çıkan propagandalarını sürdürdüğünü ileri süren Yurtseven, şöyle devam etti: "Her şeyi gören emniyet birimlerimiz, bu cemaatin yasa dışı propagandasını göremiyor mu? Her konuda istihbari bilgisi olan polisimiz, acaba bu konuda istihbarattan yoksun mu? Din iman edebiyatı yaparak halkımızın tertemiz duygularını sömürenlere, acaba ne zaman 'dur' denecek? CHP olarak diyoruz ki, yakalayın bu adamları. Emniyet ve jandarmamız, her türlü teknik donanıma da, tecrübeye de sahip. İnsanların özel hayatlarının mikro kameralarla karartıldığı bu ülkede, aleni suç işleyen din simsarlarını MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarıyla yakalamak çok mu zor?"

zaman



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,014 µs