En Sıcak Konular

Kasetler MHP çatısını uçurdu

22 Mayıs 2011 09:10 tsi
Kasetler MHP çatısını uçurdu

MHP’de kasetlerle başlayan ‘yaprak dökümü’ sürüyor.

‘Farklı Ülkücüler’ dediğini yaptı. Bahçeli’nin ‘Sorumluluk benim’ restiyle sahip çıktığı 6 yöneticiden birinin kasetini yayınladı. 

Fırtına koptu. İstifalar peş peşe geldi. İstifa eden yönetici sayısı 10’a çıktı. MHP’de kasetlerle başlayan ‘yaprak dökümü’ sürüyor. Kasedi olduğu açıklanan MHP’nin 6 yöneticisi daha istifa etti. BöyleceMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 yöneticisinden 10’unu uygunsuz kasetler sebebiyle kaybetmiş oldu.

18 MAYIS’A KADAR SÜRE

Yayımladıkları kasetlerle 4 yöneticinin istifasını sağlayan farklı ülkücüler, 6 kasetle ilgili bilgiler yayımlayarak 18 Mayıs’a kadar süre tanımıştı. Ancak Bahçeli’nin “Tehdide boyun eğmeyeceğiz” resti üzerine dün Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’nin çocuğu olan bir öğretmenle yaşadığı uygunsuz görüntüler yayımlandı.Hemen ardından da istifalar başladı.

‘MİLLETİMDEN ÖZÜR DİLİYORUM’

İlk ayrılık haberi Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır’dan geldi. Çakır, partideki görevlerinden, parti üyeliğinden ve Samsunmilletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı. Bir süre sonra da Genel Başkan YardımcılarıMehmet Ekici, Ümit Şafak, Genel Sekreter Cihan Paçacı ve Genel Sekreter YardımcısıMehmet Taytak görevlerinden çekildi. Son istifa açıklaması ise Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı’dan geldi. Ekici, “Milletimden özür diliyorum. Savaşımşimdi başladı’’ derken Bölükbaşı, “Bu çirkin siyasi tezgahın arkasındaki yurtiçi ve yurtdışı karanlık yüzler sürmekte olan adli soruşturmada ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Çocuğu parka gönderiyor

Evli ve 3 çocuk sahibi Yozgat Milletvekili Ekici’nin çocuğu da olan bir ilköğretim öğretmeniyle ilişkisinin yayınlandığı görüntülerin Keçiören’de çekildiği belirtiliyor. Kadının evine giden Ekici yanında birlikte olduğu kadının çocuğu için hediye götürüyor. Bir süre konuştuktan sonra çocuk parka oynamaya gönderiliyor. Sonrasında ise Ekici ve kadın birlikte oluyor.

PKK’NIN NAMUSU VAR’ DEMiŞTi

Mektupta ilköğretimöğretmeni ile olan ilişkileri yayınlanan Ekici hakkında sert ifadeler kullanıldı. Ekici, katıldığı bir televizyon programında terör örgütü PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’nda yayınlanan kaset eleştirisi haberine destek vermişti. Kasetlerden hükümeti sorumlu tutan terör örgütünün ajansına sıcakmesajlar gönderen Ekici, “Şimdi burada bir çelişki falan yok. Kendilerine özgü bir fikir ahlakları var, fikir namusları var. Bir takdir duygusu falan duyarak söylemiyorum ama kendi içinde tutarlı bir fikir namusu var demektir” şeklinde konuşmuştu. Ekici’nin bu sözlerine atıfta bulunulanmektup, “Canilerden medet umacak kadar alçalan, otuz bin cana kıyan PKK’yı ‘tutarlı ve fikir namusuna sahip’ ilan eden, sitemizin ismini vermesinden sonra gazetecilere ‘biz şerefli insanlarız, yüzüm ak, alnımaçık, bu bir iftiradır’ diye bağıran PİSLİK5-MEHMET EKİCİ” ifadeleriyle son buldu.

Kasetleri yayımlayan site: Başka yol kalmadı

Yayımladığı kasetlerle 10 MHP’li yöneticinin istifa etmesine neden olan “farklıülkücülük” isimli site dünkü görüntüyle birlikte bir de mektuba yer verdi. Parti yönetiminin kendilerine çıkış yolu bırakmadığını savunan farklı ülkücüler şu görüşleri dile getirdi: Maalesef bize başka çıkar yol bırakmayan MHP’ye ve davamıza gelecek zararı umursamayan ve tek dertleri menfaat temin ettikleri koltuklarını korumak olan bu işgal çetesinin ve elebaşının inadı yüzünden yayınlarımıza devam ediyoruz.

‘ELEBAŞI’ SUÇLAMASI

İyi niyetle 6 kişinin ismini dahi anmadan tekrar Bahçeli’ye çağrıda bulunduk, uyarmak istedik. Bahçeli ise iyi niyetli çağrımızı çarpıtarak kendisine şantaj yapıldığını söyledi. Olumlu bir şekilde partiyi 4 pislikten arındıran Bahçeli, bir anda U dönüşü yaparak kendisine biat etmiş A takımına sahip çıktı ve kendisi de pisliğin içine düştü. Ahlaksızlıklarıyla davamızı lekeleyen bu ekibe sahip çıkarak kefil olmak liderlik olmaz. Olsa olsa elebaşılık olur.

YAYINLAMAMA ŞARTI

Ahlaksızlığı ortada olan kişiler geçmişi ülkücü davada geçenler olunca, ‘Ahlaki zaafı olanları aramızda barındırmayız’ diyerek bir çırpıda istifa ettiren Bahçeli, sıra devşirmeler, ulusalcılar ve mukaddesat düşmanlarına gelince hemen kefil olup onları korumaya kalkması üzerinde derin düşünülmesi gereken bir mevzudur ve kendisine yüklenen davamızı ve hareketimizi bitirme misyonunun da açık delilidir. Maalesef artık görüntüleri yayınlamaya başlıyoruz. İsmi geçen diğer 5 kişi partimizi ve camiamızı daha fazla yıpratmak istemiyorlarsa başkanlık divanından, milletvekili adaylığından ve partimizden istifa etmek zorundadırlar. İstifa edenlerin görüntülerini yayınlamayacağımızı ‘Mukaddesatımız üzerine yemin ederek’ tekrar partimize ve kamuoyuna ilan ediyoruz.

MHP'DE YAPRAK DÖKÜMÜ BİTMİYOR

27 Nisan: MHP'yi sarsan ilk kaset 27 Nisan'da, "farkliulkuculuk" adlı sitede yayımlandı. MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu, hem görevlerinden hem de milletvekili adaylıklarından çekildi.

2 Mayıs: Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu'nun kadınlarla uygunsuz görüntüleri çıktı. Milletvekili listelerinde her iki ismin altındaki diğer isimlerin üst sıraya çıkacağı belirtildi.

7 Mayıs: Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ile İhsan Barutçunun görüntüleri yayımlandı. Tepkiler üzerine bu isimler de görevlerinden ayrıldı.

13 Mayıs: Site kasetlerin devamının geleceği, Bahçeli'nin istifa etmemesi durumunda  yeni görüntülerin yayınlanacağı tehdidinde bulunuldu.  18 Mayıs saat 10.00'a kadar Bahçeli'ye süre verildi.

18 Mayıs: Bahçeli kaset tehdidine rest çekince site, 6 parti yöneticisinin daha kasetinin elinde bulunduğunu duyurdu. Yöneticilerin nerelerde kimlerle birlikte oldukları açıklandı ancak görüntüler yayımlanmadı. İsmi geçenlerin istifa etmeleri halinde görüntülerin yayınlanmayacağı belirtildi.

18 Mayıs: Daha önce 4 yöneticisi kaset yüzünden istifa eden Bahçeli, 6 ismin istifasını kabul etmeyeceğini tüm sorumluluğun ve vebalin kendisinde olduğunu açıkladı.

20 Mayıs: Bir televizyonun canlı yayınına çıkan Bahçeli geri adım attı. Yeni görüntülerin çıkması halinde "Gereği neyse o yapılır. İstifaları istenir" dedi.

21 Mayıs: Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'nin bir çocuk annesi öğretmenle görüntüleri yayımlandı. 

BAHÇELİ GERİ ADIM ATTI

“Vebali benim, artık istifa olmayacak” resti çeken Bahçeli, Ekici’nin kasetinin yayımlanması üzerine tavır değiştirdi. İstifaları olumlu karşılayan MHP lideri, “Partiyi rahatlattılar. Bu insanların şahsiyetleriyle uğraşmak doğru değil. Bunlar toplumda çevreleri olan insanlar” dedi.

Tehdide boyun eğmeyeceğiz. Tümsorumluluğu üzerime alıyorum, artık kimse istifa etmeyecek’’ diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geri adımattı. Bahçeli,Mehmet Ekici’nin uygunsuz görüntülerinin yayımlanmasının ardından gelen istifaları “Anlaşılıyor ki devlet yok iyi kimillet var ona gidiyorum. Bu insanların şahsiyetiyle uğraşmak doğru değil. Bunlar toplumda çevreleri olan insanlar. Partiyi rahatlatmak için istifa ettiler” şeklinde değerlendirdi.

‘GÖREVLERİNE DEVAM EDECEKLER’

Bahçeli, sitede istifa için 18Mayıs’a kadar süre tanındığının açıklanması üzerine sert tepki göstererek “MHP her şeye katlanır. Kendi aleyhinde de olsa her tedbiri alır tehdit ve şantaja boyun eğmez.MHP’nin lideri olarak yoluma devamedeceğim.Oisimlerin hiçbirisini istifaya davet etmeyeceğim.Milletvekili adayı olarak görevlerine devamedecekler. Bütün sorumluluğu, vebaliMHP Genel Başkanı olarak üzerime alıyorum” ifadelerini kullanmıştı. Ancak önceki gün katıldığı CNNTürk’te farklı bir tavır sergiledi. Bahçeli, ‘’Görüntüleri yayımlanmayan isimlerle ilgili daha sonra görüntüler ortaya çıkarsa nasıl bir tutumizleyecekleri’’ sorusu üzerine “Gereği ne olursa yapılır. Kamuoyunamal olur,MHP’yi ve toplumu önemli bir sıkıntıya koyacak bir ortamolursa gereği ne ise yapılır. 4 arkadaşımızı bir kenara bırakıp bundan sonra olanları göz ardı edecek durumda değiliz” ifadelerini kullandı. Bahçeli, farklı ülkücülere ise şöyle seslendi: “Hodri meydan. Sadece elinizdekiler değil ne kadar varsa yayımlayın.’’

Kaseti çıkmayan 5 yönetici

MHP Başkanlık Divanı’nda görevli 10 ismin kaset skandalıyla istifa etmesi parti yönetiminde büyük değişimi beraberinde getirecek. İstifaların ardından 15 kişilik Başkanlık Divanı’nda 5 genel başkan yardımcısı ve bir genel sekreter yardımcısı kaldı. Bu isimler şöyle:

-Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal.

-Siyasi İşler, Parlamento ve Hükümet İle İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman.

-Ekonomik ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata.

-Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay.

-Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın.

-İdari, Mali ve Teknik İşlerden Sorumlu, Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Çakmaklı.

MHP ile tüm ilişkinizi kesin

Bahçeli, partide sorumluluk üstlenen kişilerin özel hayatlarında çok dikkatli olması gerektiğini, bu tür olayları hiçbir milliyetçinin, ülkücünün kabulünün mümkün olmadığını, bu kişilerin partiyle ilişkilerini kesmesi gerektiğini vurguladı. Bahçeli, ‘’Bu konuda MHP, hassasiyeti olan, tavizi olmayan bir siyasi kurumdur. Hepimiz için geçerlidir bu kural’’ dedi. Bahçeli, parti yöneticilerine yönelik kasetleri seyretmediğini ve aldığı bilgiler doğrultusunda gerekli talimatları verdiğini de kaydetti. Bu çıkışın ardından ilk kaset dün yayımlandı. Bahçeli, 6 isme de sahip çıkmadı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Prim vermemeliydi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaset skandalı nedeniyle istifa eden, Devlet Bahçeli’nin 6 kurmayıyla ilgili ilginç bir yorumda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Bahçeli’nin tavrı doğruydu, prim vermemeleri lazımdı” dedi. Kılıçdaroğlu, internette yayımlanan kaset sebebiyle genel başkanlıktan ayrılmak zorunda kalan Deniz Baykal’ı Antalya’dan aday göstermişti. Yine kaseti yayımlanan Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi İstanbul birinci bölge üçüncü sıradan milletvekilliği için yarışacak. Kılıçdaroğlu, Baykal’la birlikte görüntülenen Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’u ise listeye almadı.

bugün



Bu haber 978 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    18,372 µs