En Sıcak Konular

ATAKA'nın eylemi provokasyon

21 Mayıs 2011 18:29 tsi
Bulgaristan'da, ırkçı ve aşırı milliyetçi görüşleriyle tanınan ATAKA partisi taraftarlarının, başkent Sofya'daki Banya Başı Camisi'nde dün cuma namazı kılan Müslüman cemaate saldırısı siyasi liderler ve halk tarafından tepkiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, yaklaşık 10 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak Eski Zağara kentinde yaptığı açıklamada, bu tip eylemlerin küçümsenmemesi gerektiğini söyledi. Pırvanov, "Bulgaristan'da etnik ve dini gerginliğin tırmanmasına ilişkin veriler varsa, konuyla ilgili olarak Milli Güvenlik Kurulu'nu toplamaya hazırım" diye konuştu.

Üyelerin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) lideri Ahmet Doğan da olayı, "ülkenin milli güvenliği açısından risk yaratan tehlikeli bir provokasyon" olarak nitelendirdi.

Doğan, "Etnik barış, Bulgaristan'ın son yıllarda oluşturduğu en büyük sermayedir. Bir parti veya bir grup saldırgan bir şekilde etnik barışı hedef alıp bu çizgide propaganda yapmaya çalışıyorsa, tüm Bulgarların huzuruna meydan okuyorlar demektir" dedi.

-HALKTAN ATAKA'YA ÇİÇEKLİ PROTESTO-

Bu arada, son iki yıldır iktidara destek veren ırkçı ATAKA lideri Volen Siderov'un son dönemde başlattığı eylemlerinden utanç duyduklarını bildiren bir grup internet kullanıcısı, facebook'ta bir sayfa açarak, Müslümanlardan özür dileme kampanyası başlattı.

"Özgür Bulgaristan İçin Çiçek" adlı grup üyelerinin sayısı kısa sürede 1000'i aştı. Grubun kurucusu İvan Küçükov, ırkçı Siderov'un eyleminden utanç duyan tüm Bulgarları, Sofya'daki Banya Başı Camisi'nin önüne gelerek çiçek koymaları çağrısı yaptı.

Küçükov, "Hristiyanım, Allah'ıma inanıyorum ve Siderov'un kirletmeye çalıştığı caminin önüne utancımı ifade etmek için çiçek koyuyorum" ifadesini kullandı.



Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,958 µs