En Sıcak Konular

Simav ilçesi yeniden kurulacak

21 Mayıs 2011 16:37 tsi
Önceki gece depremle sarsılan Küthya'nın Simav ilçesinin yeni projelerle, yeniden kurulacağı açıklandı

 

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Simav'daki depremin ardından kısa vadeli olarak ihtiyaçların karşılanmasının yanında uzun vadeli planlamaların da yapıldığını belirterek, ''Şehir planlamasına uygun yeni bir Simav oluşturulacak'' dedi.

Çiftçi, Simav'da depremin ardından kurulan çadır kentte inceleme yaptı. Burada açıklamalarda bulanan Çiftçi, depremin hemen ardından harekete geçtiklerini, ilk bir buçuk saat dışında devletin varlığını etkin biçimde burada hissettirdiklerini söyledi.

Çiftçi, ilk etapta alınması gereken tüm tedbirlerin alındığını belirterek, ''Sayın Başbakanımız bizzat ilgilendi. Bakanlarımız ilgilendi. Köyler dahil 2 binin üzerinde çadır kurduk'' dedi.

Hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Çiftçi, şimdiye kadar 802 tane oturulamaz bina, 53 acil yıkılması gereken ve 14 de yıkılmış bina tespit edildiğini anlattı.

Çiftçi, hasar tespit çalışmalarının yarın öğlene kadar tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi.

Bunun yanı sıra Tapu Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle de Simav'daki Hazine arazilerinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çiftçi, ''Kısa vadeli yapılması gerekenlerin yanında uzun vadeli planlamaları da yapıyoruz. Bu planlama bir iki ay içerisinde hazır olacak. Daha sonra TOKİ'ye ne kadar yeni bina yapılması gerektiği yönünde öneride bulunacağız. Şehir planlamasına uygun belki yeni bir Simav oluşturulacak'' dedi.

Vali Çiftçi, İstanbul'dan özel bir ekibin akşam saatlerinde Simav'da olmasını beklediklerini, yıkılmak üzere olan 15 minareyle acil yıkılması gereken binaların bu özel ekipler tarafından yıkılacağını bildirdi.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ise, çadır kentte kurulan çadır sayınının 750'ye ulaştığını, 3 bine yakın vatandaşın burada konakladığını söyledi.

Artçı sarsıntılar nedeniyle vatandaşların tedirgin olduğunu, moralleri yüksek tutmak için gayret gösterdiklerini vurgulayan Karahan, şöyle konuştu:

''Göründüğünden daha büyük bir hasara maruz kaldık. Daha öncekilerden çok şiddetli bir deprem yaşadık. Hasar tespit çalışmaları yüzde 60 oranında tamamlandı. Bir yerleşim alanının afet bölgesi ilan edilmesi için binaların yüzde 20 oranında ağır hasarlı olduğunun belirlenmesi gerekiyor. Burada bu rakam çoktan aşıldı. Sayın valimiz, Bakanlarımızla sürekli temas halinde. Tahmin ediyorum Simav afet bölgesi ilan edilecek. Edilmesi de gerekiyor. Devletin desteğine ihtiyaç var.''



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs