En Sıcak Konular

Gönül: Bu seçimde daha fazla oy alacağız

21 Mayıs 2011 14:40 tsi
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti'nin 12 Haziran'da, önceki seçimlerden daha fazla oy alarak iktidara geleceğini söyledi.

Gönül, AK Parti Alanya İlçe teşkilatının verdiği kahvaltıya katıldı. Kahvaltıya, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı (AKPM) Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve partililer iştirak etti.

Burada konuşan Gönül, özgeçmişi ve yaptığı görevler hakkında partililere bilgi verdi. Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Gönül, ''Bu seçimde daha fazla oy alarak iktidara geleceğiz. Bunun emareleri çok'' dedi.

CHP'nin seçmene vaatlerini eleştiren Gönül, şöyle konuştu:

''Herkese, her ihtiyacı olana 600 lira vereceklermiş. Asgari ücret ne kadar? 630 lira. Asgari ücretle çalışanlar ihtiyacı olmayanlar mı? Sen 600 lira verirsen 630 lira alan işini bırakır, devletten parayı alır. O zaman kim çalışacak? Milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor. Otellerde kimi çalıştıracağız, çalışmadan para verirsek? Çalışmadan para vermek bizim ahlakımızda, bizim inancımızda var mı?''

Milli Savunma Bakanı Gönül, CHP'nin ''bedelli askerlik'' vaadini de eleştirerek, şöyle devam etti:

''Parası olan verecekmiş, olmayanın parasını devlet verecekmiş. Askerliği kaldırın desek daha kolay. Zaten Sevr antlaşması böyle diyor, 'askerliği kaldırın' diyor. Bizim askerliğimizden çok ağızları yanmıştı. Askerliği kaldırın diyordu, şimdi hükümete gelirlerse askerliği kaldıracak bir uygulamanın içine girecekler veya kurs haline getirecekler. Böyle bir şey olur mu?

Yani iktidara gelmeye ümitleri yok. Gelecek olsalar bu kadar yerine getirilemeyecek, dayanağı olmayan vaatte bulunamazlar ama 'ne koparabilirsek kardır' anlayışıyla sınırsız vaatlerde bulunuyorlar.''

-THK BAŞKANI GEÇERKEN AYAĞA KALKMAYANLAR-

Bakan Gönül, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu dönemde, özel sektörün sermayesi olmadığı için fabrikaların devlet eliyle kurulduğunu, Demokrat Parti iktidarından sonra özel sektörün yatırımlara başladığını da söyledi.

Türk ekonomisinin özel sektör ağırlıklı hale gelmesinin uzun bir süreç aldığını belirten Gönül, şöyle konuştu:

''Cumhuriyetin kuruluşundan sonra güvenlik en ön plana çıktığı için ve tabii kaynaklarımız ve sermaye yeterli olmadığı için devletçilik esas yönetim olarak ele alındı. 1950'lere kadar fabrika kurulması, işletmelerin kurulması bunların hepsi devlet eliyle yapılırdı. Özel sektör dediğiniz zaman tekel bayii, Sümerbank gibi işletmeler özel sektör sayılırdı. Devletin ekonomik işletmeye girmesi nedeniyle ağırlığı da çok fazlaydı. Mesela bir kasabada bırakın kaymakamı, hakimi, Türk Hava Kurumu Başkanı ana caddeden geçerken esnaf ayağa kalkmazsa jandarma onları götürür, döverdi. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini anlamak için bunları bilmek lazım.''

AK Parti hükümetinin en önemli başarılarından birinin de özelleştirmeler olduğunu dile getiren Gönül, yabancı sermayenin çekinmeden Türkiye'ye girmesinin, ülke için büyük bir imkan olduğunu söyledi. Bunun da hukuka ve idareye güvenden kaynaklandığını ifade eden Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dünyaya bakarsanız bir Çin örneği var. Bunun yanında Pakistan var. Çin'in verdiği imkanları sağlayamadığı için bütün yabancı sermaye Çin'e gidiyor, Pakistan'a gitmiyor. Pakistan'da şu anda işçi ücretleri, Çin'in altına düştü. Böyle olmasına rağmen uluslararası sermaye Pakistan'a gitmiyor, Çin'e gidiyor. Neden? Çünkü Çin'deki teminat kendini ispat etti. Geçen zaman zarfında Çin'e para yatıranlardan ne sermaye transferinde ne de kar transferinde problemle karşılaşan olmadı ama Pakistan'daki siyasi istikrarsızlık, başka unsurlar, aynı istikrarı dünya sermaye piyasasına vermiyor.

Türkiye'ye de bugün eğer yabancı para geliyorsa, özelleştirmeye para yatırıyorlarsa -sıcak parayı saymıyorum, sıcak para geçici bir rahatlama getirir- yatırıma para geliyorsa demek ki Türkiye'deki hukuk düzenine ve idareye bir güven hasıl olmuştur. Bu güven, temenni ederim ki bundan sonra hiç değişmeyecek şekilde devam eder.''

-ANTALYA'YA HİZMETLER-

AK Parti'nin Antalya ve Türkiye'ye yaptığı yatırımlardan da söz eden Gönül, Alanya'ya stadyum ve yüzme havuzunun yapılmasının, Alanya Bölge Hastanesi'nin ihalesinin yapılmış, Gazipaşa Havaalanı'nın hizmete açılması ve 56 ülke ile vizenin kaldırılmış olmasının bölgeye çok önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Konaklı beldesindeki seçim bürosu açılışına katılan Gönül, burada yaptığı konuşmada, seçmenlerden destek istedi.

Her seçimin, bir yenilenme olduğunu ve halkın kendisini idare edecekleri yenilemesi, yeniden güç vermesi ya da değiştirme fırsatı olduğunu ifade eden Gönül, seçmenin partilerin aday listeleri arasında mukayese yapmasını önerdi.



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,036 µs