En Sıcak Konular

Derviş'e dair eski defterleri açtılar

21 Mayıs 2011 08:26 tsi
Derviş'e dair eski defterleri açtılar IMF Başkanlığı için Kemal Derviş adının öne çıkmasıyla birlikte bir yandan övgüler artarken, diğer yandan eski defterler de açılmaya başlandı.

New York Times gazetesi Derviş’in çok eskiden Dünya Bankası’nda yönetici ve bekarken evli bir kadın çalışanıyla kurduğu “ilişki”sinin başkanlık şansına zarar verebileceğini öne sürdü.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) yeni başkanının kim olacağına ilişkin spekülasyonlar tüm hızıyla devam ederken, Kemal Derviş ile ilgili yorum ve değerlendirmelerin ardı arkası kesilmiyor. Yapılan değerlendirmeler arasında en ilginci ise New York Times’ın (NYT) haberinde yer aldı. New York Times, IMF başkanlığı için ismi geçen Devlet eski Bakanı Kemal Derviş’i hem çok övdü hem de “ilişki” iddiasında bulunurken, Derviş’in başkanlık şansına zarar verebilecek “bir sırrı” olduğunu öne sürdü.

Çok eski bir ilişki
Derviş’in çok eskiden Dünya Bankası’nda üst düzey yönetici ve bekarken evli bir kadın çalışanı ile kurduğu iddiasına yer verildi. New York Times gazetesi, tanınmış yazarlarından Landon Thomas Jr. imzası ile yayımladığı haberde, “Çok eski ilişki, Türk adayının IMF’ye liderlik yapma şansına zarar verebilir” başlığını kullandı. “Zaten profesyonel yeteneklerinin nedeniyle Sayın Derviş’in ismi olası bir aday olarak yaygın bir biçimde geçiyor” denilse de, bu sırrın Derviş’i adaylıktan diskalifiye edebileceği belirtildi. Söz konusunun kaynağın verdiği bilginin eski bir Dünya Bankası iktisatçısı olan ve o dönemde Derviş ve söz konusu kadınla aynı katta çalışan Stanilas Balcerac tarafından doğrulandığını yazan NYT’ye göre, Balcerac, 62 yaşındaki Derviş’in o dönemde bekar, kadının ise evli olduğunu söyledi.

Razi Canikligil / Hürriyet



Bu haber 1,000 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,508 µs