En Sıcak Konular

Onlar çekilirken...

21 Mayıs 2011 08:22 tsi
Onlar çekilirken... "Tarihten bazı aktörler çekiliyor, bazı aktörler tarihe giriyor. Biz tarihe giren aktörler arasında olmak zorundayız."

Davutoğlu, Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (AKTİSAD) Rixos Konya Otel'de düzenlediği, ''Ekonomik ve siyasi istikrarın dış politikadaki yansımaları; hem kudretli hem şefkatli Türkiye'' konulu konferansa katıldı.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, devlet, iktisat ve ilim adamları arasındaki irtibatın doğru kurulmasının, ülkelerin gelişiminde önemli olduğunu belirtti.

Sadece çok güçlü bir ordu ya da devlet yapısı ile büyük devlet olunamayacağını dile getiren Davutoğlu, devlet, iktisat ve ilim adamları arasındaki irtibatın yanı sıra güçlü bir ekonomiye de sahip olunması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Bugün beni heyecanlandıran, bana büyük bir şevk veren bu devinim artık Türkiye'de hızlandı. Geçen hafta 36 devlet başkanı 15 başbakan yardımcısı, 94 bakanın katıldığı Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısında büyük bir uluslararası konferans verdik. Bütün ülkelerle görüşmeler yaptık. Hemen hemen herkesin anlamaya çalıştığı şey şuydu; 'nasıl oluyor da bundan 10 yıl önce gündemde olmayan bir ülke bugün hem BM zirvelerine ev sahipliği yapıyor, hem her türlü gelişmenin içinde ve sürece katkıda bulunuyor?' Şu an uluslararası ekonomik kriz var. Bütün Avrupa ülkeleri dışişleri bütçelerini daraltıyorlar ve büyükelçilikleri kapatıyorlar. İsimlerini zikretmediğim çok önemli Avrupa ülkeleri Avrupa'da dükkanları kapatıyorlar. 'Ekonomik kriz nedeniyle bütçe kısıtlaması yapıyoruz' diye kapatıyorlar. Onların kapattıkları büyükelçilik binalarını da bizim büyükelçilerimiz alıyor. Tarihten bazı aktörler çekiliyor, bazı aktörler tarihe giriyor. Biz tarihe giren aktörler arasında olmak zorundayız. Türkiye'nin mutlaka ve mutlaka bütün alanlarda temsil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.''

Türk topluluğunun girişimci bir ruha sahip olduğunu vurgulayan Davutoğlu, bu girişimci topluluğun önünü açacaklarını belirterek, ''Afrika'da 2 büyükelçilik daha açacağız. Toplam 30 büyükelçiliğimiz vardı, 32 olacak. İş adamlarımız nerede varsa biz oraya büyükelçilik açacağız'' dedi.

Konya'nın ilçelerini gezdiğini söyleyen Davutoğlu, ''Hemen herkes sanki anonim bir vurgu yapmışcasına bize, 'Ülkemizin başını dik tutuyorsunuz, Allah sizden razı olsun' diyor. Bir Dışişleri Bakanına verilebilecek en büyük hediye bu'' diye konuştu.

-TÜRKİYE'DE İLK ORGANİZE HAYVANCILIK BÖLGESİ-

Çok güzel bir haberi paylaşmak istediğini de ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

''Başlatılmış bir proje vardı. Bir süredir Sayın Valimiz ve arkadaşlar da takip ediyordu. Karatay'da Organize Hayvancılık Bölgesi kurulmasıyla ilgili karar imzadan çıktı. Bu kararla ilk defa Türkiye'de Organize Hayvancılık Bölgesi kurulacak. Ve bu bölgede 200 milyon dolar yatırım yapılacak. 18 bin 500 büyükbaş hayvan 21 bin dönüm alanda yetiştirilecek.''



Bu haber 1,124 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    29,733 µs