En Sıcak Konular

Mehdi Eker'den Baydemir'e sert tepki

19 Mayıs 2011 20:37 tsi
Mehdi Eker, belediye başkanının öncelikli görevlerinin şehri temiz tutmak, bakımlı kılmak ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak olduğunu söyledi

Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in bir televizyon kanalında 'Bakan Eker GDO'lu siyaset yapıyor' açıklamalarına tepki gösterdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker, belediye başkanının öncelikli görevlerinin şehri temiz tutmak, bakımlı kılmak ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak olduğunu söyledi.

Bakan Eker, insanların bilmedikleri konularda konuşmalarının, onları kolayca mahcup edebileceğini belirterek, "Bir konuda konuşacaksanız önce ona dair asgari seviyede bilgilere sahip olacaksınız. Şahsımı böyle bir polemiğin içine çekmeye çalışanlar, herhalde benim GDO konusunda verdiğim mücadeleyi, Türkiye'de GDO üretimini yasaklayan kişi olduğumu, buna ilişkin yasal düzenlemeyi gerçekleştirerek bir ilke imza attığımı bilmiyorlar" dedi.

Bir belediye başkanının öncelikli görevleri olduğunu belirten Eker, herkesin işini yapması önerisinde bulundu. Bakan Eker, "Bunun en başta geleni yönettiği varsayılan şehri temiz tutmak, bakımlı kılmak, vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmektir. Sonra, halkın vergileriyle alınmış iş makinelerini başka amaçlarla değil, çöp toplamada, çukurlardan kurtarmada, kısacası şehrin mamur olması doğrultusunda kullanmaktır" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Eker, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kepenk kapatma ile ilgili yaptığı açıklamalara da yanıt verdi. Eker, Diyarbakır'da yaşananların "kepenk kapatma" değil, "kepenk kapattırma" olduğunu belirterek, "Bunun yalan mı, gerçek mi olduğunu bütün Diyarbakır biliyor. Bu arada, yalancı arayanlar da, aynada kendilerine baksınlar yeter" şeklinde konuştu.



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,997 µs