En Sıcak Konular

Tecavüz ve öldürme ile ilgili yapılan çalışma seçimden sonra

19 Mayıs 2011 19:51 tsi
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Gaziantep'te cesedi evlerinin bir alt sokağında bulunan 5 yaşındaki Fatma Demir'in ailesini ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Aydınlar Mahallesi 30 numaralı sokaktaki eve giden Şahin, baba Zekeriya Demir ve diğer aile üyeleri tarafından kapıda karşılandı. Zekeriya Demir'e başsağlığı dileklerini ileten Şahin, olayla ilgili gerekenlerin yapıldığını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Baba ve diğer aile yakınları, 16 yaşındaki zanlı Veli Y'nin idam edilmesini istediklerini, kendilerinin canının yandığını Gaziantep'te ve Türkiye'de başka ailelerin canının yanmaması için bu tip vahşet suçlarına yönelik cezaların ağırlaştırılması, mümkünse de idam cezasının çıkarılmasını istediler.

Fatma Şahin, başta çocuk ve kadınlara yönelik taciz suçları olmak üzere buna benzer toplumda yaşanan vahşet suçlarına verilecek suçların ağırlaştırılması yönünde seçimden sonra hükümet olarak bir çalışma yapacaklarını belirterek, ''5 yaşındaki çocuğumuza yapılan bu muamele tam anlamıyla bir vahşettir. Bu tip suçlara verilecek suçların ağırlaştırılması için hükümet olarak bir süre önce TBMM Adalet Komisyonunda bir çalışma yaptık, ancak seçim öncesi yetişmez diye seçimlerden sonraya bıraktık. Bu yasayı seçimden hemen sonra çıkaracağız'' dedi.

Elle boğularak öldürülen ve kendisinin de adaşı olan Fatma Demir'in davasını takip edeceklerini, bu çocuğun artık ailenin değil, tüm Gaziantep'in hatta ülkenin çocuğu haline geldiğine dikkati çeken Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Fatma, artık 73 milyonun çocuğudur. Onun davası da hepimizin davasıdır. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Ben de anneyim ve benim de bir kız çocuğum var. Dolayısıyla bir annenin yüreğinin nasıl yandığını çok iyi bilirim. Bunu yapanlar, insan olamazlar. Ancak, bu olaydan herkesin de bir ders çıkarması lazım. Her aile çocuğuna sahip olacak. Çocuğunu en iyi şekilde yetiştirip, topluma faydalı bir insan haline getirmenin gayreti içerisinde olması gerekir.''

Okunan Kuran-ı Kerim'in ardından Fatma Şahin, kadınların oturduğu bölüme geçip anne Emine Demir'le görüştü. Emine Demir'le kucaklaşan Şahin, ailenin üzüntüsünü yüreğinde hissettiğini, acılarını paylaştığını, Allah'tan sabır ve metanet dileğinde bulunup, davayla ilgili süreci yakından izleyeceklerini söyledi.

Anne Emine Demir'in kızının fotoğrafını eline alıp ağlayıp ağıtlar yakması karşısında gözyaşlarına hakim olamayan Fatma Şahin, Emine Demir'e sarılıp kendisini teselli etmeye çalıştı.

-OLAY-

Aydınlar Mahallesi'nde, pazar günü öğleden sonra kaybolan Fatma Demir'in (5) cesedinin evlerinin bir alt sokağında önceki gün bulunmasının ardından yapılan otopsi sonucu, çocuğun tecavüz edildikten sonra elle boğulduğu tespit edilmişti.

Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Veli Y. (16) çapraz sorgusunda suçunu itiraf etmiş, olayı bütün detaylarıyla anlatmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Fatma Demir'in yakınları hem emniyet müdürlüğü çıkışında hem de cezaevine götürülürken Veli Y'ye linç girişiminde bulunmuştu.

0Share



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,616 µs