En Sıcak Konular

'Şimdi bizim tek sorunumuz...'

19 Mayıs 2011 16:19 tsi
'Şimdi bizim tek sorunumuz...' Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan seçim açıklaması.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şu andaki en önemli sorunun terörle mücadele olduğunun belirtti. Arınç, seçim bölgesi Bursa'da işçilerle yemek yedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Bursa'da bulunan Bülent Arınç, Gürsu'da faaliyet gösteren Akbaş Holding'te işçilerin arasına oturarak birlikte yemek yedi. Yemekten sonra işçilere seslenen Arınç, iktidarları döneminde Türkiye'nin yaşadığı büyümeye dikkat çekti. Arınç, yaklaşmakta olan seçimde istikrar isteyen vatandaşın ne yapacağını bildiğini anlattı.

Bu zamana kadar vatandaşın her zaman kendilerine destek verdiğini anlatan Arınç, bu seçimde de vatandaşın kendilerine destek vereceğinden emin olduğunu belirterek, aksi taktirde vatandaşın tercihine saygı duyacaklarını söyledi.

Kendileri için en önemli konunun, Türkiye'nin huzur ve güvenliği olduğuna dikkat çeken Bülent Arınç, "Bizim için en önemli konulardan biri de Türkiye'de huzur ve güvenliğin olmasıdır, ayrımcılığın ortadan kalkmasıdır." dedi.

Vatandaşları, görüşleri ve inançlarından dolayı ayırmanın yanlışlığına vurgu yapan Bülent Arınç, "Ben burada birçok hanım kardeşimi görüyorum. Bizim için hanımefendinin başında örtü olması ile açık olması hiç fark etmiyor. O belki burada çalıştığınız işin gereği örtüyorsunuz ama sizi ben sokakta tahayyül ediyorum. Eğer bir bayan kendi iradesi ile karar verir. Nasıl dekolte bir kıyafet giyecekse biz ona saygı duymalıyız. Başını örtecekse de biz ona saygı duymak zorundayız." şeklinde konuştu.

Geçmişte bu yanlışlıkların sıklıkla yaşandığına dikkat çeken Bakan Arınç, şunları söyledi: "Hanımefendiyi kendi kararından dolayı sen şucusun sen bucusun diyerek küçültmek, hatta düşmanca hedef haline getirmek doğru değil. Bunun gibi inanç farklığından dolayı, etnik kökeninden dolayı, bölge farklılığından dolayı insanları birbirinden farklı tutmak ve uzaklaştırma isteyenler geçmişte fardı, ama çok şükür bu yok."

Şu andaki en önemli sorunun terörle mücadele olduğunun altını çizen Bakan Arınç, "Şimdi bizim tek sorunumuz terörle mücadeledir. İnşallah onu da başaracağız ve 72 milyon insanımız kucak kucağa, gönül gönüle Türkiye'yi adeta bir uçak gibi inşallah saatte 900 kilometre hızla büyüteceğiz." şeklinde konuştu.

Bülent Arınç, buradan çıkışta, gazetecilerin Engin Alan ile ilgili sorusuna ise cevap vermedi.

Cihan



Bu haber 1,051 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,502 µs