En Sıcak Konular

Barak: Netanyahu cesur olmalı

19 Mayıs 2011 13:41 tsi
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun barış konusunda cesur adımlar atması gerektiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Başkan Barack Obama ile görüşmek üzere ABD'ye yapacağı ziyaretin hemen öncesinde Los Angeles Times gazetesine bir demeç veren Barak, Netanyahu'nun cesur bir barış inisiyatifini başlatmasının, İsrail'in güvenliği ve uluslararası konumu için hayati önemde olduğunu söyledi. Barak, aksi takdirde İsrail'in dünyada daha fazla bir izolasyonla ve kitlesel halk protestolarıyla karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Ehud Barak, İsrail ile Filistinliler arasındaki barış müzakerelerinde mevcut çıkmaza rağmen, "bir barış anlaşmasının, kendisinin başbakan olduğu 2000 yılındaki Camp David görüşmeleri dönemine göre daha yakın olduğuna inandığını" da dile getirdi.

Barak, bir anlaşmaya varılamaması halinde, İsrail'in Amerika'dan daha fazla askeri yardım alma talebinin riske girebileceğinin altını çizdi.

İsrail Savunma Bakanı Barak, Filistin tarafının bir anlaşmaya varılmasına hazır olup olmadığı yolundaki bir soruya üzerine de "Bu, onlar için geçmiş döneme göre daha karmaşık" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın kendisine "en azından samimi" göründüğünü, Başbakan Selam Feyyad'ın da samimi olduğunu ifade eden Barak, devlet kurumlarını inşa etme konusunda iyi bir iş yaptıklarını, şimdi daha fazla özgürlük, daha fazla normal ve güvenli bir ortamın yanı sıra önceki yıllara göre çok daha az terör bulunduğunu kaydetti.

aa



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,619 µs