En Sıcak Konular

Saadet Partisi'nden yeni 3 bakanlık projesi

19 Mayıs 2011 12:11 tsi
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, iktidara gelmeleri halinde İşçi Bakanlığı, Köylü Bakanlığı ile Esnaf Bakanlığı kuracaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı Bursa Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Kazan, burada yaptığı açıklamada, Saadet Partisi olarak, yaşanabilir yeni bir Türkiye ile yeni bir dünya kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu hedeflerin temellerini 1996-97 yılında kurulan Refahyol Hükümeti zamanında attıklarını dile getiren Kazan, kendilerinin ekonomi anlayışında esnafın, memurun, köylünün ve işçinin olduğunu, bu çerçevede ekonomiyi de toplumun temel sütunları üzerine kurmayı planladıklarını anlattı.

Kazan, Türkiye'nin yaşanabilir bir olmamasının sebeplerinin, toplumu ayakta tutan bu temel direklerin ihmal edilmesinden kaynaklarını savunarak, şöyle konuştu:

''Bunların hepsi, ekonominin tamamen rant ekonomisi olmasından kaynaklanıyor. Bu rant ekonomisi karşısında biz 'reel ekonomi' adı altında bir projeyle ortaya çıktık, yani gerçek ekonomi. Faize dayanan değil, ranta dayanan değil, üretime dayanan, alın terine dayanan bir ekonomi sistemi. Hukuk fakültesine veya iktisat fakültelerine gittiğimiz zaman iktisat derslerinin başlarında hep bu konular okutulur. Yani bir insan harcayacak, harcayacak ama ne kadar üretiyorsa o kadar harcayacak. Bu, ekonominin temelidir. İhtiyacından fazla harcamamalı daha doğrusu gelirinden fazla harcamayacak. Dolayısıyla biz bugün Türkiye'de, tamamen reel ekonomi sistemini temsil ediyoruz. Türkiye'de siyasi partiler içerisinde 'reel ekonomi' diyen tek siyasi parti Saadet Partisi'dir.''

Bursa'da gerçekleştirdiği bir ziyaretin ardından aklına Milli Selamet Partisi döneminde 1980 seçimlerinden önce hazırladıkları seçim beyannamesinin geldiğini kaydeden Kazan, şöyle devam etti:

''Bu beyannamede işçi, esnaf ve köylü bakanlıkları kuracağımız yazıyordu. Şimdi seçim beyannamemizde bunların eksik olduğunu görüyorum. Bugün genel başkanımızı aradım ve kendisine bu konuda görüşlerimi ifade ettim. Bugünden itibaren -ilk defa Anadolu Ajansında açıklıyoruz- bunu şu anda seçim beyannamemizde yazılı olmasa bile şimdi biz bu seçim beyannamemize bir ilave yapıyoruz. İşçi Bakanlığı, Köylü Bakanlığı ve Esnaf Bakanlığını kuracağız.

Neden böyle yapıyoruz, nedeni şu; bugün 'AVM' dediğimiz merkezler, esnafımızı bitirmektedir. Bizim, milletle bütünleşen ticari yapımız esnaftır. Hani bir mahallede oturan bir ailenin durumu hakkında bilgi almak istediğiniz zaman AVM'ye gidemezsiniz ama esnafa gidebilirsiniz. Dolayısıyla bunlar, bizim yıllardan beri gelen ahilik yapımızın bugünkü tezahürü esnaf olarak karşımıza çıkıyor. O nedenle biz Allah'ın izniyle iktidar olduğumuz zaman mutlaka bu üç bakanlığı kuracağız. Yani Türkiye'yi yaşanabilir bir Türkiye haline getirme perspektifinde bu üç bakanlık son derece hayati rol oynayacaktır.''

Kazan, Saadet Partisi olarak önlerine büyük hedefler koyduklarını ifade ederek, ''Allah'ın izniyle Türkiye, Saadet Partisi'nin iktidar veya iktidar ortağı olmasıyla yaşanabilir bir Türkiye olacaktır. Aynı zamanda yeniden büyük Türkiye olacaktır'' diye konuştu.

aa



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,480 µs