En Sıcak Konular

BBP:'Siyasete ahlak hakim olmalı'

19 Mayıs 2011 11:31 tsi
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, MHP'deki kaset skandalı için, 'Siyasi ve insan ahlakına uygun olmayan işler varsa bunlar hızlıca tasfiye edilmeli. Millet bunu 12 Haziran'da değerlendirecektir.' dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, seçim çalışmalarına Ankara'nın Beypazarı ilçesinde devam etti. Hanlarönü Meydanı'nda halka hitap eden Topçu, 12 Haziran'da iktidara gelmeleri halinde yapacakları projeleri anlatarak vatandaşlardan destek istedi.

Mitingten sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Yalçın Topçu, MHP'deki ikinci kaset skandalını şöyle değerlendirdi: "Siyasete ahlak hakim olmalı. Siyasi ahlaka uygun olmayan işler varsa, insan ahlakına uygun olmayan işler varsa bunlar hızlıca tasfiye edilmeli. Millet bunu 12 Haziran'da değerlendirecektir. Tabi bu işler her yerde olduğu için Türkiye'de de artık iktidarları değiştiriyor. Bir partinin içini dizayn ediyor. ABD'ye bakarsanız Bill Clinton'ı başkanlıktan etti. İtalya'da, başka ülkelerde de aynı. Bu tip toplum vicdanına uymayan ahlaki davranışlar partilere zarar veriyor. İşte Deniz Bey'in tasfiyesi. İşte MHP'de yaşananlar. Bir kez daha ifade ediyorum, ben bunun üzerinden siyaset yapacak ahlaka sahip değilim. Sadece bu olaylarla ilgili ülkücü gelenekten geldiğim için bu ülkücü, milliyetçi camiaya mal edilmemeli. Bu insanların yaptığı hataları kendi kurumları mutlaka bedelini ödeyecektir."

Seçim meydanlarında dolaşan 4 laf: Mert, namert, kaset, birazcık da onur

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, MHP'de yaşananların bir ülkücü olarak içlerini acıttığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Seçime çeyrek kala meydanlarda 4 tane laf duyabiliyoruz. Mert, namert, kaset, birazcık da onur. İşte onurun varsa gel diyorlar. Onurun varsa söyle diyorlar. Tabii bunların onurunu millet tartacak. Mertliğini, namertliğini de millet tartacak. Şimdi bu kasetler meselesiyle siyaset eğer bir taraflardan dizayn edilmeye çalışılıyorsa ben siyasetin bu usulüne karşıyım. Ülkücü vicdanla baktığım zaman da, ülkücü gelenekten gelen birisi olduğum için önce iman ve ahlak. Rahmetli Başbuğ da her toplantının açılışında 'Yavrum ülkücü imanlı ve ahlaklı olmalı' derdi. Böyle bir gelenekten geldiğimiz için içimiz acıyor. Bunun üzerinden kaba siyaset yapmam. Yani ben Meclis'teki iktidar muhalefet siyaset anlayışını reddediyorum. Bunun üzerinden siyaset yapmam. Milletin iradesine talip olanlar, bu iradeyi Meclis'e iktidar olarak taşıyacağını söyleyenler tabiî ki millet iradesine, millet değerlerine uygun davranmalılar."

CİHAN


 



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,121 µs