En Sıcak Konular

New York Eyalet Senatosu'ndan 'Türk' kararı

19 Mayıs 2011 11:21 tsi
ABD'de New York Eyalet Senatosu önemli bir karar imza attı.

ABD'de New York Eyalet Senatosu, Türk Amerikan Dernekleri Konseyi'nin (TCC) girişimiyle, 18 Mayıs'ı ''Türk Kültür Günü'' ilan etti.

Türk Kültür Merkezi New York, Türk Kültür Merkezi Albany ve Türk-Amerikan Dernekleri Konseyi tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen ''New York Eyalet Meclisi Türk Kültür Günü'' programına yoğun katılım oldu. Program, New York Eyalet Senatosu'nun Albany şehrindeki meclis binasının giriş salonunda düzenlendi.

New York eyaletinin başkenti Albany'deki Eyalet Senatosu'nun 18 Mayıs 2011 tarihli çalışma mesaisi, 18 Mayıs'ın Türk Kültür Günü ilan edilmesini oylayarak, Amerikan hükümetine bağlı çalışan Türk imam Fatih Akdemir'in okuduğu dua ile açıldı.

ABD'nin birçok eyaletinde faaliyet gösteren ve Türk Amerikan Dernekleri Konseyi çatısı altında birleşen Türk Kültür Merkezleri'nin New York'taki şubelerinin desteğiyle düzenlenen çalışma kapsamında, Brooklyn Meclis üyesi Steven Cymbrowitz'in teklifiyle 18 Mayıs, Türk Kültür Günü olarak ilan edildi.

TCC Başkanı Furkan Koşar A.A muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Mayıs'ın Türk Kültür Günü ilan edilmesinin, Amerika'daki Türkler'in kendi benliklerini ve kimliklerini ortaya çıkartmasının bir yansıması olduğunu söyledi.

Furkan Koşar, eyalet senatosunda sözkonusu kararın alınmasından önce, Türk Kültür Merkezlerinin senato meclis üyelerinin Türkiye'yi görmelerini sağladıklarını kaydederek, ''Tabii ki o geziler neticesindeki ilişkilerimizin bir noktaya gelmesi sonucu, bu senatodan 18 Mayıs tarihi Türk Kültür Günü olarak çıktı. Bizim 3-4 yıldır Türkiye'ye olan geziler ve Türkiye'yi güzel tanıtma faaliyetleri sonucu bu kararı aldırdık'' dedi.

Senatoda İngilizce dua okuyan İmam Fatih Akdemir de böyle bir görevin kendisine verilmesinden dolayı gurur duyduğunu belirtti.

New York Eyalet Meclisi Sözcüsü Sheldon Silver, kararın alınması için kendilerine müracaatta bulunan TCC Başkanı Furkan Koşar ve beraberindeki heyeti Meclis üyelerine tanıtan bir konuşma yaparak, Türk-Amerikan toplumunun demokratik yaşama önemli katkıları olduğunu belirtti. Silver, ''Çok yakın bir gelecekte, kadın veya erkek Türk-Amerikan kökenli bir milletvekilinin meclisimizde yer alacağını umuyorum'' diye konuştu.

Meclis üyelerinin Türk Günü'ne gösterdiği ilgiden son derece memnun olduğunu kaydeden Türk Kültür Merkezi New York yöneticisi Mehmet Kılıç, şunları kaydetti: ''Son 6 yıldır New York Eyalet Meclis Üyelerinin programımıza gösterdiği ilgi katlanarak büyüdü. Meclis oturumu bugün öğlen 12'de bitmiş olmasına rağmen, Türkiye dostu milletvekilleri programımıza katılarak bizi onurlandırdı. İki ülke arasındaki dostluğa yaptığımız katkıdan dolayı son derece mutluyuz.''

6. Türk Kültür Programına New York Başkonsolos yardımcılarından Ümit Kılıç da katıldı.

Bu arada, Türk Amerikan Dernekleri Konseyi'ne bağlı Türk Kültür Merkezlerinin geçtiğimiz hafta benzer bir kararın Pennsylvania Eyalet Meclisi'nden geçirilmesi talebinde bulundukları ve 9 Mayıs'ın Türk Günü olarak kutlanmasını sağladıkları öğrenildi.

AA
 

 



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,356 µs