En Sıcak Konular

Devlet Bahçeli kasete meydan okudu

19 Mayıs 2011 11:01 tsi
"Farklı Ülkücüler" kaseti olan MHP’li 6 ismi daha açıkladı.

İstifa etsinler” resti çekti. Bahçeli de restle karşılık verdi. “Kimse istifa etmeyecek” dedi. Yeni kasetlerle tehdit edilen MHP lideri Bahçeli’den iddialarla ilgili açıklama geldi. “Kim elinde ne varsa yayınlayabilir” resti çeken Bahçeli, “İsimleri yer alanları istifaya davet etmeyeceğim. Bütün sorumluluğu Genel Başkan olarak üzerime alıyorum” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kastamonu mitinginden sonra, kaset iddiaları ile ilgili soruları yanıtladı. Bahçeli “Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Kimse istifa etmeyecek” dedi. Bahçeli, başta Başbakan olmak üzere MİT, EmniyetGenelMüdürlüğü ve medyayı da kasetlere karşı sessiz kalmakla suçladı. Savcının da gecikmeli çalıştığını ve iktidarın iddiaları siyasimalzeme haline getirdiğini öne süren Bahçeli, şunları söyledi:

VEBALİ ÜZERİME ALIYORUM “

Daha önce kaseti çıkanlar partimensubu üyesi olmaktan çıkartılmış ve bu da kamuoyuna açık şekilde bildirilmiştir. Buna rağmen siyasi iktidardan Türkiye’yi bir siyasi kaosa sürükleyen bu unsurlara karşı herhangi bir tedbir alınıp alınmayacağını sormuştum Ancak kasetinMHP ile ilgili bölümünde gayet sessiz kalındı.MHP her şeye katlanır.Kendi aleyhinde de olsa her tedbiri alır, tehdit ve şantaja boyun eğmez. MHP’nin lideri olarak yoluma devamedeceğim.O isimlerin hiçbirisini istifaya davet etmeyeceğim. Milletvekili adayı olarak görevlerine devamedecekler. Bütün sorumluluğu, vebaliMHPGenel Başkanı olarak üzerime alıyorum” dedi.

MEDYA DİKKATLİ OLSUN

Medyaya da yüklenen Bahçeli şöyle devam etti: “Medya da buna sarılmış ve internet sayfasının ulaşabilme alanınımilyonlara taşıma yanlışına girmiştir. Açıkça ifade ediyorum. Bu andan itibaren kimin elinde ne kaset varsa, ne bilgi varsa, internet aracılığıyla kamuoyuna duyursun.Medyamız da sabahtan akşama kadar bunları dizi filmgibi 24 saat yayınlasın.Nereye ulaşmak istediklerini hep beraber görelim. AncakMHP her şeye katlanır.Kendi aleyhinde de olsa her türlü tedbiri alır. Ama tehdit ve şantaja boyun eğmez. Bundan sonra da eğmeyecektir.” “Kimin eteğinde ne varsa açıklasın biz yola devamedeceğiz. Açıklanan isimler milletvekili adayı olarak sorumluluklarını taşıyacaklar, Başkanlık Divanı üyeleri olarak da görevlerini yerine getirecekler” diyen Bahçeli, “Bütün sorumluluğu MHP lideri olarak üzerime alıyorum. Aldığı sonuçlardan sonraMilliyetçiHareket Partisi, kendisini tehdit ve şantajamuhatap kılan bunlara yardakçılık yapan, onlardan siyasi iktidar peşinde koşanlardan da kesin hesap soracağını bilmenizi istiyorum. Bundan sonramedya daha dikkatli olsun. Daha taraflı olsun. Bu gibi konularda da çoğaltma etkisi yaratarak kamuoyun iktidar lehine kullanmaya çalışmasın. Aksi halde bu patronlar kendileri için bir gün yazık ederler” ifadesini kullandı.

HESAP SORACAĞIM

Bir internet sayfasında MHP' ye yönelik tehdit adı altında metin yayınlandığını söyleyen Bahçeli, “Medya da buna sarıldı. İnternet sitesinin ulaşılabilme alanını arttırdı. Bunu habercilik sandılar. O site de bundan faydalandı. İkinci bir mektup yayınladı. Seçim sonrası aldığım sonuca göre bizi tehdide muhatap kılanlardan da kesin hesap soracağım. Bundan sonra da medya daha dikkatli ve tarafsız olsun. Bu patronlar da kendileri için bir gün yazık ederler” dedi.

"Barındırmayacağız’ demişti

MHP’de kaset skandalı 27 Nisan 2011’de başladı. MHP Genel Başkan yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu, uygunsuz görüntülerinin yayınlanması üzerine istifa etti. 7 Mayıs’ta Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ile İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu’nun görüntüleri çıktı. Didinmez ve Barutçu ilk etapta istifa etmek istemese de Devlet Bahçeli’nin zorlamasıyla hempartideki görevlerinden hem de milletvekilliği adaylıklarından istifa etmişti. Kasetlerin sürmesi üzerine Başkanlık Divanı’nı toplayan Bahçeli, “Kaseti olan başka kimvarsa istifa etsin” diyerek gözdağı verdi. MHP lideri, İstanbul mitinginde yaptığı açıklamada da ise “Ahlaki zaafları olanları aramızda barındırmayız. Bu kasetler partiyi arındırıyor” ifadelerini kullanmıştı.



Bu haber 1,018 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs