En Sıcak Konular

Demirel'den CHP'ye fırça

19 Mayıs 2011 10:36 tsi
Demirel'den CHP'ye fırça
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den CHP yönetimine uyarı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “CHP'nin akıl hocası ve ikinci milli şefi” olarak nitelendirdiği 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, buna sert tepki gösteren CHP'yi “Ben cüzzamlı mıyım?” diye uyardığı ortaya çıktı.

CHP yönetimi, Demirel'in geçmişte Erdoğan'la yaptığı görüşmeleri ve bugün AK Parti'de siyaset yapan bazı isimlerin eskiden Demirel ile birlikte hareket ettiğine dair bilgileri bir dosya halinde kamuoyuna açıklamaya hazırlanıyordu. Demirel'in önceki gün Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak, “Ben cüzzamlı mıyım ki, iktidar partisiyle aranızdaki çekişmede ‘kim Demirel ile daha çok görüşmüş' tartışması başlatıyorsunuz” dediği öğrenildi. Demirel'in bu uyarısı üzerine CHP kurmaylarının bu tür bir polemiğe girmemeleri yönünde uyarıldıkları bildirildi.

“BENİMLE GÖRÜŞMEK SUÇ MU?”

Demirel'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, “Benimle görüşmek suç mu ki bunu iktidar partisinin bir bozuk sicili gibi sunuyorsunuz?” dediği öğrenildi. Demirel'in Kılıçdaroğlu ile telefonla görüştüğü ve CHP'de kendisinden rahatsız olan bazı isimlerin başka amaçlar peşinde koştuğunu ileri sürdüğü belirtildi.

TEKİN VE ÇEVRESİ DEMİREL AĞIRLIĞINDAN RAHATSIZ

Öte yandan Süleyman Demirel'in CHP'ye yöneltilen eleştirilere bizzat cevap vermesi de partide rahatsızlığa yol açtı. Özellikle Genel Başkan YardımcısıGürsel Tekinve ekibinin Demirel ağırlığından rahatsız oldukları ve bu konuda Kemal Kılıçdaroğlu'nu birkaç kez uyardıkları öne sürüldü.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, “Demirel'in CHP'yi desteklediği” iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, şunları kaydetti: “Sayın AKP Genel Başkanı Bay Recep Tayyip Erdoğan'ın, dokuzuncu Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'le ilgili son zamanlarda tırmandırdığı söylemleri, haksız ve yakışıksız bulduğumu ifade etmek istiyorum. Sayın Demirel'in, Sayın Mehmet Haberal'ın kişiliği ile ilgili övücü sözleri, asla CHP'yi desteklediği anlamına gelmez. Kendisinin basında yer alan açıklamalarında Demokrat Parti'yi destekler nitelikteki sözleri ortada iken Bay Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarla CHP'yi desteklediğini iddia etmesi, belli bir kötü niyetin ürünüdür.”



Bu haber 1,207 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,690 µs