En Sıcak Konular

Hizbullah’ta şok belge

19 Mayıs 2011 08:17 tsi
Hizbullah’ta şok belge Terör örgütü Hizbullah’a yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede şok bir belgeye de yer verildi.

2 yıl önce Elazığ’da bir derneğe yapılan operasyonda ele geçirilen belgede “örgütün askerlerden eğitim ve mühimmat aldığı, bu durumun cemaat içinde sır olarak kalması gerektiği” ifadesi bulunuyor. Hizbullah iddianamesinde, 2 yıl önce örgüte yapılan operasyonda ele geçirilen bir dokümanda, örgütün askeri görevlilerden eğitimvemühimmat aldıklarını kabul ettiği bir not bulunduğu, notta bunun bir ‘sır’ olarak kalması gerektiği vurgulandı.

‘SIR’ OLARAK KALSIN

İddianamade, 2009’da Elazığ’da Hizbullah’a yönelik operasyonda İHYA-DER adlı dernekte yapılan aramada çeşitli dokümanlar ele geçirildiği kaydedildi. Dokümanda “Hizbullah’ın bazı askeri görevliler tarafından eğitildiği,mühimmat verildiğine” dair not bulunduğu belirtildi.Notta, “Davamızın selameti uğruna askeri görevlilerle eğitimve malzeme desteği almak için temas kurmuş olan kardeşlerimize bunun bir sır olduğu iletilsin” ifadeleri yer aldı.

ŞİFRELİ MESAJLA FİRAR

İddianamede, tahliye edildikten sonra ortadan kaybolan örgüt üyelerinin şifreli birmesajla kaçtıkları da yer aldı. İddianamede, örgüt üyelerinin tahliye edilmelerinden sonra yeniden tutuklamaların başlayabileceği düşüncesiyle örgüt yönetiminin, tahliye edilen şahısların saklanmaları ve ilk fırsatta yurtdışına çıkmaları konusunda karar aldığı kaydedildi. Bu doğrultuda Avrupa sorumlusu Ali Demir’in örgütün şu anki yöneticisi İsa Altsoy’unmesajını şifreli olarak Fikret Gültekin ve Sait Şahin’e e-posta yoluyla gönderdiğinin belirlendiği ifade edildi.

Albay Arif Doğan da itiraf etmişti

Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan, Hizbullah’ın öldürülen lideri Hüseyin Velioğlu ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapmıştı. Her fırsatta JİTEM’in kurucusu olduğunu savunan Arif Doğan, Hüseyin Velioğlu’nu, karşı propaganda faaliyetinde bulunmak üzere Batman’da ‘ajan ve muhbir’ olarak kullandıklarını söylemişti. Doğan, Hizbullah’ın öldürme stratejisiyle ilgili olarak da “Onların dini inancına göre, kanı dökülen şehit ve cennetlik olur. Onun için Hizbullah kansız infaz yapıyordu. Diri diri gömdürüp havasız bırakıp öldürüyorlardı. Camadan bağı diyoruz biz. Genelde askerler bir şeyi bir yere sabitledikleri vakit o sökülmesin diye camadan bağı ile bağlarlar. Onlar nereden öğrenmişlerse artık...” demişti.

bugün

 



Bu haber 1,174 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,788 µs