En Sıcak Konular

BDP'liler, İzmir'de yol kapattı

18 Mayıs 2011 22:05 tsi
İzmir Basmane'deki Dokuz Eylül Meydanı'nda toplanan BDP'liler, bir süre yolda oturma eylemi yaparak trafik akışını engelledi, polisle grup arasında zaman zaman arbede yaşandı.

BDP İzmir İl Örgütü'nün organizasyonunda partililer ve destek veren bazı gruplar, akşam saatlerinde Dokuz Eylül Meydanı'ndaki Kültürpark girişinde toplanmaya başladı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, Kadifekale bölgesinden yürüyerek gelen ve aralarında yüzlerini poşuyla gizleyenlerin de bulunduğu ikinci grubun molotofkokteyli taşıdığı bilgisi üzerine, meydana girmesine izin vermedi. Bu gelişme üzerine meydanda bekleyen grup, yola oturarak bir süre trafik akışını engelledi. Polisin uyarısı üzerine grup, oturma eylemine son verdi.

Kültürpark girişinde bekleyişini sürdüren ve terör örgütü lehine sık sık slogan atan grup ile kendilerini çevreleyen polisler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Göstericiler taşıdıkları pankartların sopalarıyla polislere vururken, Çevik Kuvvet ekipleri ise biber gazı kullandı.

Yaklaşık 3 saat süren eylem, BDP'nin gösterdiği bağımsız milletvekili adayı Erdal Avcı'nın İzmir Valiliği ve emniyetini tavırları nedeniyle protesto ettiklerini söylediği açıklamanın ardından son buldu.

Meydana girmelerine izin verilmeyen grubun dağılırken bıraktıkları poşette, 12 molotofkokteyli ele geçirildiği öğrenildi. Polisle yaşanan arbede sırasında polise sopayla vurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan bir kişinin, kimlik tespitinin yapılmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Öte yandan, eylem sırasında Dokuz Eylül Meydanı'ndaki Konak Belediyesi önünde belediyenin kadrosuna alınmaları için bir süredir eylem yapan işçiler de belediye binasının çatısına çıktı. Uzun süre eylemlerini sürdüren işçiler, daha sonra çatıdan indi.



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,160 µs